Colegiul Naţional „Mircea Eliade" Sighişoara în prag de vacanţă

Distribuie pe:

Ziua de Sânziene, Ziua Universală a Iei, a fost aleasă ca zi de bilanţ pentru elevii şi profesorii Colegiului Naţional „Mircea Eliade", importantă instituţie de învăţământ sighişoreană. Semnificaţia momentului a fost sintetizată de prof. Lia Suciu, directoarea Colegiului: „Ne putem oferi lucruri care nu se pot plăti în bani şi care valorează mai mult decât orice comoară palpabilă. Am încheiat un an frumos, un an cu foarte multe realizări, nu numai realizări intelectuale, la nivelul materiilor de studii - cu acestea ne-am obişnuit - dar sunt, în cursul anului, acţiuni, manifestări extraşcolare care, deşi sunt coordonate de profesori, sunt absolut toate la iniţiativa elevilor, organizate de ei".

La festivitatea de premiere, pe lângă rezultatele la învăţătură, au fost felicitaţi elevii implicaţi în acţiuni umanitare de voluntariat, care au luat fiinţă în ultimii patru, cinci ani. Astfel de activităţi umanitare au luat amploare odată cu înfiinţarea fundaţiilor (ca de exemplu Fundaţia umanitară „Veritas") şi a asociaţiilor de profil, cum este „Wild Carpathia Sighişoara", implicate în nenumărate proiecte cu participarea de tineri voluntari veniţi din ţările europene, în colaborare cu elevi din Sighişoara. Conducerea a reuşit să ofere elevilor şi profesorilor cele mai bune condiţii de studiu: anul acesta, în sălile de clasă au fost înlocuite toate corpurile de iluminat cu corpuri noi, mult mai economicoase; rămâne de finalizat mansardarea claselor de sub acoperiş, numai că, fără bani nu se poate face nimic, ne-a relatat interlocutoarea.

Conducerea liceului, a mai spus dna directoare Lia Suciu, a trebuit să limiteze numărul de premii acordate, fiind situaţii în care trebuia premiată toată clasa; au fost acordate menţiuni la medii peste nota 9, ceea ce spune mult despre pregătirea elevilor. Un lucru îmbucurător este faptul că aproape sută la sută dintre elevii absolvenţi de la clasele de mate - info, ştiinţele naturii, biologie şi sport îşi continuă studiile la institute de învăţământ superior.

Lasă un comentariu