Guvernul trebuie să facă mai mult decât să „se îngrijoreze"!

Distribuie pe:

Diaspora „a luat act" de îngrijorările din această dimineată ale prim-ministrului Dacian Cioloș, legate de numărul dezastruos de mic al românilor înscriși pentru Registrul Electoral sau Votul prin Corespondență.

Situația reală a alegerilor generale din toamnă este mai mult decât îngrijorătoare. Dacă la alegerile din 2014 au fost 300 de secții de vot, în acest an vor rămâne mult mai puține. De exemplu în Spania, Italia, Marea Britanie și Franța, numărul secțiilor de vot se va reduce la o pătrime fată de câte au fost în 2014, dacă românii nu se vor înscrie în Registrul Electoral.

În acest moment, conform Autorității Electorale Permanente, sunt înscriși în Registrul Electoral doar 719 români, iar pentru votul prin corespondență 2.371. Pe primul loc se află românii din Spania, urmați de cei din Italia, iar conform legii, românii din afara granițelor se mai pot înscrie pentru a vota până la începutul lunii septembrie.

În ciuda faptului că fostul ministrul pentru românii de pretutindeni a derulat o campanie costisitoare, majoritatea românilor din diaspora nu cunosc încă modificările pe care le-a adus nouă lege.

FADERE (Federația asociațiilor de români din Europa) a prezentat în nenumărate rânduri mai multe idei către Ministerul de Externe, Ministerul pentru românii de pretutindeni și Autoritatea Electorală Permanentă, pentru campanii de informare serioase și eficiente. Politicianismul și incompetența a făcut ca niciuna dintre aceste proiecte să nu mai fie puse în practică.

Cerem pe această cale prim-ministrului Dacian Cioloș o implicare serioasă pentru remedierea acestei situații.

„Îngrijorați am putea să spunem că suntem noi, cei din diaspora, domnul Cioloș ar trebui să acționeze nu doar să se îngrijoreze. Ne ajung politicienii care doar stau și constată" a declarat Daniel Tecu președinte FADERE Federația asociațiilor de români din Europa.

Lasă un comentariu