Artă şi literatură, la Biblioteca Municipală „Petru Maior" Reghin

Distribuie pe:

Direcţia Judeţeană pentru Cultură Mureş şi Biblioteca Municipală „Petru Maior" Reghin au organizat în ziua de joi, 21 iulie 2016, de la ora 17, Colocviul cultural Melania Cuc - între literatură şi pictură, evenimentul având loc la sala de activităţi a bibliotecii municipale reghinene.

În cadrul acestui eveniment cultural de înaltă ţinută a avut loc lansarea volumului PEISAJ INTERIOR. Dialoguri cu Melania Cuc, autor fiind Nicolae Băciuţ. De asemenea, tot cu acest prilej a avut loc şi vernisajul expoziţiei de pictură „Locuri şi semne", de Melania Cuc, iar Angela Mărieşiu a susţinut un recital folk.

Amfitrionii acestei manifestări au fost Sorina Bloj şi Nicolae Băciuţ. Nicolae Băciuţ, în expunerea sa, a vorbit despre activitatea doamnei Melania Cuc, despre cărţile acesteia, îndeosebi despre cea care s-a lansat cu acest prilej, despre picturile domniei sale, dintre care unele au fost expuse la sala de activităţi a bibliotecii municipale reghinene. Doamna Melania Cuc, originară de pe meleaguri bistriţene, din localitatea Archiud, a mulţumit călduros tuturor, având totodată cuvinte de apreciere despre „oraşul viorilor". O intervenţie a mai avut şi domnul Alin Păcurar, prieten al familiei Cuc.

A fost un eveniment cultural desfăşurat sub semnul înaltului profesionalism, în cadrul căruia s-a îmbinat armonios literatura cu pictura, versurile cu simfonia culorilor, iar muzica, prin farmecul ei, a îmbrăcat totul într-o aură sublimă.

Lasă un comentariu