Ce ar trebui să ştie PSD Mureş!

Distribuie pe:

Multe ar mai fi întrebările care se cuvin a fi adresate mai-marilor PSD de pe la Bucureşti şi Mureş, care, după o nouă trădare a intereselor românilor mureşeni, au bătut, din nou, palma cu struţo-cămila UDMR. Adică, aşa cum scriam atunci, cu Iuda! Pentru că ce s-a petrecut la Consiliul Judeţean Mureş, după alegerile locale, este echivalentul vânzării intereselor româneşti pentru cei 30 de arginţi blestemaţi! Iar dacă tot au făcut-o, fără a fi întrebaţi românii majoritari în acest judeţ, cei care una au votat, iar, după cum se vede, alta a ieşit, ar fi cazul ca măcar, în ceasul al doisprezecelea, să se obosească acum cei care, în felul acesta, cultivă dezbinarea şi dihonia printre români, să pună piciorul în prag şi să-i pună la punct pe aliaţii din UDMR. Adică, dacă tot au făcut pactul cu diavolul politic, bătând palma acestei ticăloşii, să le amintească aliaţilor şi acoliţilor lor să se cam liniştească, pentru că e timpul din 1990 încoace, de când mâţa asta minoritară scoate mereu ghearele. Iar pentru că totul trebuie să aibă o limită, singura cale, în cazul unor zurbagii, lideri ai minorităţii, este celebra spusă a unei parlamentare furioase: „Ciocu mic!". Nicio grijă! PSD numai asta nu o va face! Motivul? Să nu-şi supere aliaţii!

PSD, căruia, la Mureş, după constituirea Consiliului Judeţean, dând mâna cu UDMR, în loc ca românul să dea mâna cu românul, cum era de aşteptat şi firesc, i se potrivesc atât de bine cuvintele: „Spune-mi cu cine te însoţeşti, ca să-ţi spun cine eşti!". Oare PSD nu avea cunoştinţă de acele provocări, de acele obrăznicii continue ale acelor pigmei cu mintea înfierbântată, ameninţători cu autonomiile teritoriale, pe criterii etnice, care, în Parlamentul României, au plecat tocmai de la reprezentanţi ai UDMR ai acelor timpuri, ţinându-ne, şi azi, într-o continuă hărţuire, mereu pretinzând, nu drepturi, deoarece le au, cu prisosinţă, ci privilegii, supradrepturi, considerându-se mereu mai egali ca alţii, chiar decât majoritarii români, mereu înjosind demnitatea românească?!

Chiar nu vor să-şi mai amintească, mai-marii PSD, cine a creat şi prin ce centre de comandă, acel scenariu abracadabrant, din 20 martie 1990, de la Târgu-Mureş, unde au murit oameni şi a curs sânge într-un început de minirăzboi civil? În revizionismul lor de culise, ei, UDMR-iştii, cereau şi cer refacerea fostei Regiuni Autonome Maghiare, „dar generos" al tiranului Stalin, de tristă amintire, în acel an 1952. Ei, cei care vor să ne scrie, ca şi altădată, istoria acestor meleaguri, cu condeiul şi cu cerneala lor roşie, albă şi verde, vor autonomia teritorială, nu doar a Ţinutului Secuiesc, ci şi a Partiumului.

Chiar nu-şi aduc aminte PSD-iştii de acea subminare a autorităţilor Statului Român, într-o istorie recentă, de doar 26 de ani, când chiar doi vicepremieri din Guvernul României, deci din fruntea Guvernului Statului Român, nu în cel de la Budapesta, Marko Bela şi Kelemen Hunor, îşi manifestau, zgomotos şi pe faţă, preocuparea, ca şefi ai struţo-cămilei, pentru autonomia teritorială, pe criterii etnice, a unei părţi din teritoriul României, sub chipul aşa-zisului Ţinut Secuiesc? Ce atitudine au avut deputaţii şi senatorii UDMR, dar şi ai PSD, când acel nenorocit senator udemerist, de Ziua Naţională a Românei, 1 Decembrie, purta, pe culoarele Parlamentului, doliu? Niciuna! În sinea lor, ei, pesediştii, prin neimplicare, probabil că aplaudau gestul insului, al piţărăului separatist!

Oare nu sub pecetea unei gândiri periculoase şi a unui mesaj îngrijorător, an de an, mai nou la 10 martie, are loc acel marş provocator de la Târgu-Mureş, la care participă, alături de CNS şi PCM, membri ai UDMR? Ei sunt conduşi, cum s-au petrecut lucrurile şi ultima dată, de Izsak Balasz, preşedintele Consiliului Naţional Secuiesc (CNS), sancţionat, cu o contravenţie de 10.000 de lei, iar ajutoarele lui, alţi 84 de participanţi, cu amenzi în cuantum de 70.800 de lei. Atunci, la Târgu-Mureş, cică de… „Ziua libertăţii secuieşti", ei au cerut, în faţa Prefecturii, autonomia Pământului Secuiesc. Cine a fost cel cu gura cea mai mare şi a protestat împotriva acestei corecte aplicări a legii, a sancţionării celor vinovaţi de cele petrecute la 10 martie 2016, de către Jandarmerie, într-un stat de drept? Chiar Kelemen Hunor, mai-marele struţo-cămilei, nici uniune culturală, nici partid, fără vreo înregistrare legală, conform legilor româneşti, o ficţiune - spin în coasta românilor! Tare indignat s-a mai arătat Kelemen Hunor, care, în faţa unei decizii corecte şi legale a autorităţilor româneşti, a dat chiar şi un comunicat prin care cerea: „Să se pună capăt vânătorii de vrăjitoare!". Acesta-i capul udemerist, al struţo-cămilei, cu care, acum, în Parlamentul României, după ruptura produsă de plecarea UNPR spre partidul lui Băsescu, Mitică Dragnea face deja alianţe, cu gândul la pumnul de voturi în Parlament, dar şi la o guvernare cu UDMR după alegerile parlamentare din toamnă, uitând, din păcate, cu desăvârşire, că, de fiecare dată, alegerile se câştigă sau se pierd în Ardeal! S-ar putea, oare, ca mai-marii organizaţiei PSD Mureş să nu cunoască toate acestea? Nu cred ei că, din 1990 încoace, în cei 26 de ani, s-a cedat prea mult?

Iar dacă, totuşi, au bătut palma cu Iuda - UDMR, chiar fălindu-se că PSD Mureş şi UDMR „au hotărât" ca fostul primar din Sovata, membru marcant al struţo-cămilei, să fie preşedinte al Consiliului Judeţean Mureş, iar cei doi vicepreşedinţi să fie din partea PSD, dacă ştie domnul preşedinte, îmburcat de PSD acolo, în funcţie înaltă, cine a arborat pe clădirea primăriei din Sovata, acolo unde el a fost primar, steagul secuiesc, alt steag decât cel oficial, pe o instituţie a Statului Român?! Personal, rămân uluit de-a dreptul de o altă ciudăţenie, aş putea spune regretabilă gafă, a Inspectoratului Şcolar Mureş: oare care au fost „meritele literare" ale domnului Peter Ferenc, că i-a fost decernată, tocmai de Ziua Culturii Naţionale şi a Înaltului Domn al Limbii şi al Poeziei Româneşti, „Placheta Eminescu"? Oare de ce? Şi repet: ce merite literare are dumnealui? Oare de pe atunci i se pregătea înălţarea lui în această funcţie de înaltă răspundere? Se spune că, încă de pe atunci, totul era pus la cale de PSD! Dacă-i aşa este cât se poate de grav! Îmi povestea un jandarm ceva din sfera incredibilului: că, sub acel steag secuiesc de pe clădirea primăriei din Sovata, după arborarea lui, stătea un secui cu securea, să apere zdreanţa aceea! Dar despre provocările continue, antiromâneşti, ale fostului primar din Sângeorgiu de Pădure, care ţinea la loc de cinste steagul Ungariei, nu pe cel al României, social-democraţii să nu fi aflat nimic? Oare PSD să nu fi ştiut toate acestea? Să nu fi auzit de protestele îndreptăţite ale românilor de acolo?

Chiar să nu fi auzit mai-marii PSD de „isprăvile" primarului din Bichiş, copleşiţi de ciudata tandreţe între PSD şi UDMR în acest cadril al compromisurilor? Gestul incalificabil, nepermisa lui bătaie de joc nu le spun nimic? Primarul UDMR-ist de acolo, sfidând legea şi elementarul bun-simţ, cu cinism (dar şi cu multă prostie!), s-a scris şi în „Cuvântul liber", a dat ordin, sărbătorindu-şi alegerea, din 2012, să fie profanată statuia Sf. Apostol Andrei din curtea primăriei, dăruită comunităţii de sculptorul Ioan Astalus. Trasă cu lanţuri şi funii, statuia a fost dărâmată, apoi târâtă, după un autoturism, prin comună, ostentativ, demonstrativ, într-un penibil spectacol, dând ordin ca, după această scenă rocambolescă, aplaudată de unii etnici maghiari, să fie tăiată cu securea, ca lemn de foc pentru grătarul pe care să fie prăjiţi micii! O practică barbară, arhicunoscută în anumite circumstanţe. Un sacrilegiu! Iar azi, în locul statuii Sf. Apostol Andrei, salvată, ca prin minune, un simbol al creştinătăţii, aşa susţin unii localnici, Consiliul Local Bichiş a aprobat amplasarea acolo a bustului unui criminal! Soclul este deja făcut! Dacă altui criminal de război, Wass Albert, proslăvit de UDMR, după uciderea, pe vremea Diktatului de la Viena, a unor români nevinovaţi de la Sucutard şi Mureşenii de Câmpie, i s-au ridicat statui şi busturi prin Harghita, Covasna şi Mureş, de ce să nu i se ridice şi acelui criminal, la Bichiş? Încât nu poţi să nu te întrebi: ei fac legea în România? Acel criminal, la 1848, a ucis, în locul numit „La păr", 29 de români din Gâmbuţ, pentru că aceştia ar fi luat parte la Adunarea de la Blaj. Ucişi, apoi hăcuiţi, bestial, cu baionetele! Ciudat, cei vinovaţi de sacrilegiul de la Bichiş, de profanarea statuii Sf. Apostol Andrei, nici azi nu au fost sancţionaţi! Statuia Sf. Apostol Andrei, care, practic, nu s-a lăsat (fiind acolo şi un semn divin) tăiată ca lemn de foc pentru grătarul pe care să fie rumenite fleicile, azi se află la mănăstirea din Sărmaşu! Toate acestea abia acum le află PSD?

Chiar n-au auzit, încă, mai-marii PSD, de la Bucureşti şi din judeţul Mureş, de acele pretenţii absurde, minoritare, ale iredentismului, extremismului şi şovinismului maghiar, ale căror port-drapel este tot un UDMR-ist, primarul Antal Arpad din Sfântu Gheorghe? Ei şi ai lui doresc, în Parcul Elisabeta, aşa botezat după decembrie 1989, amenajarea unei coline de pământ, sub formă de „balaur", în preajma statuii lui Mihai Viteazul, primul unificator, la 1600, al pământurilor româneşti. Cică asta-i dorinţa autoguvernării! De ce? Şi, mai ales, de ce nu sunt de acord, cu această diversiune (merită felicitări!) reprezentanţii SRI şi ai Ministerului Apărării? Duşmanii istoriei româneşti vor să înalţe acest mamelon din pământ, cu intenţia ca statuia lui Mihai Viteazul să nu mai fie vizibilă de la distanţă. Vizual ea să fie acoperită! Asta vor ei! Iar românii cer respectarea memoriei voievodului Mihai Viteazul, a statuii care a rămas acolo, chiar după acel atentat, prin care se dorea, se urmărea a fi demolată prin dinamitare.

Să-i mai întrebăm, oare, dacă au aflat ei, pesediştii, diktatul udemerist de la Carei, oraş împărţit de UDMR în două, după ce au fost refuzate amplasările busturilor lui Eminescu şi Ferdinand Întregitorul. Românii au dreptul să-şi amplaseze statuile, busturile, plăcile comemorative doar în partea, în acea jumătate românească, cu permisiunea minoritară, udemeristă! Iar asta se întâmplă în Ţara Românească!

Cine, oare, sunt cei care se plâng la Parlamentul Europei (Comisiei privind petiţiile din Comisia Europeană), după ce, tot ei au pus mâna, ilegal, pe atâtea clădiri, pe mii de hectare de păduri şi terenuri agricole, că „procesul restituirii unor imobile a fost sabotat" de Statul Român, cerând sancţionarea României? Peste tot cuprinse, chiar şi într-un raport al Departamentului de Stat al SUA, ei cereau şi cer „legalizarea drepturilor maghiarilor din Transilvania" (atunci când Satana în sutană - Tõkés László - cerea lui Viktor Orban, premierul de la Budapesta, ca Ungaria să ia sub protectoratul ei Transilvania), plângându-se de: „persecutarea drapelului secuiesc" (ilegal!), „interzicerea utilizării limbii maghiare" (o minciună!) „lipsa indicatoarelor cu denumirile bilingve ale localităţilor" (ele există!), „interzicerea întemeierii universităţii maghiare independente" (bineînţeles, pe banii Statului Român!), „persecutarea simbolurilor pe Pământul Secuiesc" (simboluri ilegale!), „obstrucţionarea susţinerii cursurilor de limba maghiară pe Pământul Ceangăiesc" (care „pământ"?) „insultele suferite de maghiari" (simple închipuiri!). Iată că, pe lângă Pământul Secuiesc, ar mai exista inventat unul, tot inexistent, „Pământul Ceangăiresc"! Toate acestea, oare, nu sunt cunoscute de PSD-ul lui Liviu Dragnea, care a dat ordin, de sus, ce şi cum să facă cei 10 consilieri PSD la Consiliul Judeţean Mureş? Iar mai-marii de aici, la rândul lor, au ascultat, şi-au lovit milităreşte călcâiele şi s-au supus, dând mâna cu diavolul, fără să crâcnească, uitând că, la Mureş, este un cu totul alt statut politic decât la Dâmboviţa, Iaşi, Caracal, Teleorman sau Dolj! Chiar să nu fi aflat ei, consilierii PSD, că, iată, copiind, plagiind articolul 1 din Constituţia României, aceşti minoritari, ambiţioşi udemerişti, denumesc Pământul Secuiesc „unitar şi indivizibil"?!

Chiar să nu vadă mai-marii PSD cum mahări de la Budapesta, preşedinte de stat, şefi de parlament, premier, se plimbă prin Ardeal (participanţi la diversiunea anuală de la Tusvanyos, deoarece denumirea românească - Tuşnad - nu le mai place!) ca vodă prin lobodă, mereu cu acea canistră de benzină pregătită să o arunce pe focul mocnit de aici, mângâindu-i pe creştet pe cei care ar trebui să ştie bine că, dacă au cap de sticlă, nu-i deloc prudent să dea cu pietre!

N-au suflat o vorbă, nici mai-marii guvernanţi, nici mahării din PSD, nici „libera" presă românească, despre acea otrăvită, recentă adunătură de la „Tusvanyos", unde porniţii, apucaţii ăştia iredentişti, şovini, extremişti, neorevizionişti, în frunte cu Iuda Tökés László, şi-au bătut, din nou, cum au vrut, joc de România, de autorităţi, de simbolurile noastre naţionale, de tot ce-i românesc. Acolo, din nou, Satana în sutană, Tõkés László, a cerut premierului ungar, Viktor Orban, protectoratul Ungariei asupra Transilvaniei, autonomie teritorială maghiară, pe criterii etnice. Şi nimeni nu i-a dat lui, celorlalţi piţărăi una peste botul obrăzniciei nepermise. Doamne, unde s-a ajuns! Ca un neisprăvit şi-ai lui ciraci să-şi bată joc de ţară şi de un întreg popor român!

Românii, mereu insultaţi şi înjosiţi, din 1990 încoace, pe pământul patriei lor, cu acea „imposibilă uitare", cei cu „hotar statornic" aici, în leagănul naşterii acestui popor bun, blând şi tolerant, atrag atenţia celor care au dat mâna cu cei mereu semănând vânt, dar culegând furtună pe aceste meleaguri: nu uitaţi, iubiţi-vă, mai întâi de toate, limba şi apăraţi-vă neamul! Nu uitaţi drama Ardealului! Nu uitaţi anii 1848-1849, Diktatul de la Viena, cu crimele lui abominabile, cu rănile, cu durerile provocate românilor! Nu vă faceţi, domnilor pesedişti, că nu vedeţi că ei, aliaţii voştri, din păcate, vor doar drepturi şi se vor fără niciun fel de obligaţii, de datorii, ca cetăţeni ai acestei ţări, faţă de Statul Român! Visul lor autonomist îi cotropeşte, îi înnebuneşte, de-a binelea, pace nu le dă, iar pământul românesc devine ţintă a iredentismului maghiar contemporan! Ei doresc o regionalizare după planul, placul şi visul lor. Vor tocmai ce nu se poate! Toate acestea trebuie să le ştie PSD! Şi, mai ales, să le spună tovarăşilor din Consiliul Judeţean Mureş un mare adevăr: „Caracterul minoritar nu creează legitimitate istorică!".

 

 

Lasă un comentariu