CÂT DE MULT AJUTĂ APA BĂUTĂ LA TIMPUL OPORTUN

Distribuie pe:

Oamenii americani de știință de la recunoscuta Clinică Mayo, citați de descopera.ro, susțin că apa spală toxinele din corpul nostru doar cu condiția să fie băută la timpul oportun, astfel încât să aducă beneficii maxime pentru sănătate.

„Multă lume nu vrea să bea apă înainte de culcare ca să nu fie nevoită ca, pe parcursul nopții, să se tot trezească pentru a merge la toaletă. Însă, în realitate, apa băută înainte de culcare este ținută la nivelul rinichilor, ajutându-i să funcționeze mult mai ușor. Spre deosebire, din cauza gravitației, apa băută în timpul zilei este ținută în partea inferioară a corpului și duce la umflarea picioarelor și păstrarea toxinelor în corp.

Pentru spălarea toxinelor, este foarte important timpul în care bem apă. Astfel, două pahare cu apă băută după trezire ajută la activarea organelor interne; un pahar cu apă băută cu 30 de minute înaintea unei mese ajută la digestie; un pahar cu apă băută înaintea unei băi ajută la scăderea tensiunii arteriale; un pahar cu apă băută înainte de a merge la culcare preîntâmpină atacul cerebral sau infarctul.

În plus, un pahar cu apă băută înainte de culcare ajută și la prevenirea cârceilor pe timpul nopții, întrucât mușchii de la picioare au nevoie de hidratare când se chircesc.

Dintr-un studiu anterior amănunțit, am aflat că majoritatea infarcturilor apar în timpul zilei, între orele 6 și 18.

A face un infarct în timpul nopții, când inima ar trebui să se odihnească, înseamnă că s-a întâmplat ceva neobișnuit. Am muncit timp de un deceniu pentru a afla că acest accident se întâmplă din cauza apneei în somn (oprire involuntară a respirației), cauzată și de lipsa de hidratare.

De remarcat că infarctul din timpul nopții are, mai ales, alte simptome decât durerea din brațul stâng, și anume o durere intensă în bărbie, greață, transpirație din abundență. Majoritatea oamenilor (în jur de 60%) care au făcut infarct în somn nu s-au trezit.

Totuși, în cazul în care vă treziți cu o durere acută în piept, dizolvați imediat două aspirine în gură și înghițiți-le cu puțină apă. Apoi, sunați la urgențe (112), sunați la cei mai apropiați oameni (vecini, rude care locuiesc în apropiere) și spuneți doar cuvântul infarct și că ați luat două aspirine.

Așezați-vă într-un scaun sau fotoliu în fața ușii și așteptați sosirea acestora. În niciun caz, nu stați întins pe pat", ne sfătuiesc experții americani. 

Lasă un comentariu