VALOAREA TICHETULUI DE MASĂ - MAXIMUM 15 LEI PE ZI!

Distribuie pe:

În şedinţa de marţi, 18 octombrie 2016, Camera Deputaţilor (for decizional) a aprobat, cu 250 de voturi pentru şi două abţineri, ca valoarea nominală maximă a unui tichet de masă să fie de 15 lei.

Aceasta este vestea bună, relativitatea ei constând în faptul că „fiecare companie va putea opta pentru acordarea tichetelor cu oricare valoare cuprinsă între 9,57 lei şi 15 lei, iar cei care nu vor dori să acorde valoarea maximală pot acorda valoarea actuală".

Prin urmare, angajatorii care le oferă, în prezent, salariaţilor tichete de masă în valoare fixă de 9,57 de lei pentru fiecare zi lucrătoare vor avea posibilitatea fie să păstreze valoarea actuală a acestora, fie să o crească până la nivelul maxim acceptat de 15 lei.

Conform legii (Legea nr. 142/1998 privind acordarea tichetelor de masă), tichetele pot fi folosite exclusiv pentru plata mesei în unităţi de alimentaţie publică, magazine alimentare şi cantine-restaurant sau pentru achiziţionarea de produse alimentare.

Pentru a intra în vigoare valoarea maximă de 15 lei a unui tichet de masă, mai este necesar ca propunerea legislativă adoptată de Parlament să fie promulgată de preşedintele României şi să fie publicată în Monitorul Oficial. 

Lasă un comentariu