În primele nouă luni din acest an, APROXIMATIV 30.000 DE FURTURI DIN LOCUINŢE ŞI SOCIETĂŢI COMERCIALE!

Distribuie pe:

„Protejează-ţi locuinţa şi afacerea! Trăieşte în siguranţă!" este campania naţională lansată de Poliţia Română pentru prevenirea furturilor din locuinţe şi societăţi comerciale, în condiţiile în care în primele nouă luni ale acestui an au fost înregistrate aproximativ 30.000 de astfel de cazuri, în scădere (totuşi) cu aproape 10% faţă de perioada similară a anului trecut.

Campania, derulată cu sprijinul Asociaţiei Române pentru Tehnică de Securitate, se va desfăşura în perioada octombrie - decembrie 2016, în întreaga ţară, scopul ei fiind informarea populaţiei cu privire la modalităţile de prevenire a furturilor.

„Din totalul furturilor, 19.350 sunt furturi din locuinţe, în timp ce 10.222 sunt furturi din societăţi comerciale.

Aproximativ 60% din totalul furturilor din locuinţe, adică 11.061, sunt furturi din curţi şi anexe gospodăreşti. Majoritatea furturilor din societăţi comerciale sunt furturi din magazine.

Autorii comit astfel de fapte de multe ori la parterul unor clădiri, prin forţarea geamurilor termopane. Sunt vizate, în general, sume de bani, bijuterii şi obiecte de valoare de mici dimensiuni.

Recomandăm ca uşile să fie prevăzute cu două sisteme de închidere diferite, anunţarea prealabilă a plecării de la domiciliu, evitarea păstrării în locuinţă a sumelor mari de bani şi bijuterii, instalarea anumitor sisteme de siguranţă (opţional) şi, în cazul caselor de vacanţă, evitarea depozitării unor sume mari de bani sau bunuri de valoare. În cazul în care s-a produs o astfel de faptă, trebuie anunţată imediat poliţia", ne sfătuieşte Poliţia Română.

În cadrul campaniei, în judeţele Sibiu, Mureş, Cluj, Iaşi, Timiş şi Constanţa, vor fi organizate seminarii regionale cu asociaţiile de proprietari, dezbateri, vor fi împărţite aproape 12.000 de afişe şi va fi realizat un film de prezentare a unor soluţii de securitate pentru locuinţe şi societăţi comerciale.

Lasă un comentariu