Din inimă pentru Eminescu...

Distribuie pe:

Pătrunși de spiritul lui Eminescu, „Luceafărul poeziei românești", cel care a protejat și a susținut păstrarea valorilor naționale, devenind chiar incomod pentru administrația publică a vremii, elevii de la Școala Gimnazială „Sf. Gheorghe", din Sângeorgiu de Mureș, luni, 16 ianuarie, au pregătit un montaj literar-artistic dedicat marelui poet.

În biblioteca școlii, elevii claselor a V-a, a VI-a A, B, a VII-a, a VIII-a A au recitat versuri „Din inimă pentru Eminescu…", versuri scrise de ei, gânduri de mulțumire pentru ceea ce a lăsat în urma lui marele poet. Elevii noștri au emoționat prin talentul lor scriitoricesc, iar noi, cei prezenți, cadrele didactice, bibliotecara școlii, dnele directoare, am ascultat cu bucurie în suflete pasiunea acestor elevi față de Eminescu.

Eleva Muntean Alexia, a VI-a A: „Codrul ți-a făcut căpătâi / Lacul, ți-a dat apa miraculoasă/ Luna, martor sărutului dintâi/ Iar iubirea ți-a fost mireasă. Eminescu-i o comoară/ Ca Luceafărul de seară / Strălucește atât de sus/ Că nimenea nu l-a ajuns." Codarcea Mara, a VI-a B: „Cuvintele tale, încă nu s-au uitat / Creația ta e de admirat / Eminescu suflet amăgit/ În sufletul meu n-ai murit. / Nu vei fi uitat, suflet plăpând/ Rămâi în inima mea, codrul străbătând."

Lasă un comentariu