DISPOZITIV PENTRU MĂSURAREA GLICEMIEI FĂRĂ RECOLTARE DE SÂNGE

Distribuie pe:

Oamenii de știință israelieni de la compania „Integrity Applications", citați de descopera.ro, au conceput un dispozitiv pentru măsurarea glicemiei fără înțepătură.

„GluckoTrack, dispozitivul creat de noi, îi permite utilizatorului să monitorizeze nivelul glucozei în sânge fără să fie însă nevoie să-și recolteze sânge!

Utilizatorul poartă un clip pe ureche, iar dispozitivul folosește o combinație de senzori pentru a determina nivelul glicemiei. Datele culese de clip sunt transmise apoi unui alt dispozitiv de dimensiunea unui smartphone.

GluckoTrack realizează simultan trei măsurători independente, folosind tehnologia termică, tehnologia cu ultrasunete și pe cea electromagnetică.

Rezultatele sunt interpretate folosind un algoritm patentat, care permite apoi afișarea citirii pe un ecran color. Rezultatul este anunțat și vocal, dispozitivul putând fi astfel utilizat și de către nevăzători.

Dispozitivul este deja comercializat în câteva țări, iar compania este în discuții avansate cu un mare spital și cu o universitate din Statele Unite pentru a realiza testele clinice necesare pentru obținerea avizului în vederea comercializării.

Totuși, dispozitivul GlucoTrack trebuie calibrat la fiecare șase luni, procedeu ce implică recoltarea de sânge", explică experții israelieni. 

Lasă un comentariu