Mongolia: IARNA, LA MINUS 50 DE GRADE CELSIUS!

Distribuie pe:

Federaţia Internaţională a Crucii Roşii (IFRC) a lansat un apel internaţional referitor la iarna extrem de dură (fenomen meteorologic caracterizat printr-un val de frig extrem în timpul iernii, în urma unei veri caniculare), care a decimat, în acest an, în stepele mongole, peste 40.000 de vite şi ameninţă zeci de mii de nomazi.

„Lipsa păşunilor în timpul verii împiedică caprele, oile şi vacile să se hrănească suficient pentru a suporta, apoi, iarna grea, când temperaturile scad sub 50 de grade Celsius. Gerul şi ninsoarea excesive complică şi mai mult accesul animalelor la straturile verzi. Ca rezultat, carcasele congelate de capre şi vaci se înmulţesc în stepă.

Aproximativ 42.500 de animale au murit deja de foame şi de frig, potrivit cifrelor anunţate de autorităţile mongole, actualizate la începutul lunii februarie 2017.

Este un dezastru de mare amploare în această ţară slab populată, unde un locuitor din trei are hrana asigurată de animalele pe care le creşte.

Repetarea, pentru al doilea an consecutiv, a dezastrului meteorologic pune în pericol peste 157.000 de oameni. Pierderea şeptelului privează familiile de agricultori de mijloacele lor de trai, forţându-le să migreze către centrele urbane, la marginea cărora îşi instalează corturile, extinzând cartierele sărace, lipsite de infrastructura de bază", apreciază Federaţia Internaţională a Crucii Roşii, citată de Agerpres, care va oferi un ajutor de urgenţă pentru 11.000 de gospodării grav afectate. 

Lasă un comentariu