Dr. LUCIAN GOGA - PREFECTUL DE MUREŞ, ALES SECRETAR GENERAL A APSDR

Distribuie pe:

Şedinţa de lucru a Asociaţiei Prefecţilor şi Subprefecţilor din România, desfăşurată la Târgu-Mureş, a reunit 35 din totalul de 80 de membri ai APSDR.

Preşedintele APSDR, dl Petre Gigi, a anunţat, vineri, 17 martie, a.c., în cadrul unei conferinţe de presă, numirea în funcţia de secretar general al Asociaţiei Prefecţilor şi Subprefecţilor din România a prefectului de Mureş, dl dr. Lucian Goga, pentru un mandat de patru ani.

Pe de altă parte, a făcut o sinteză a şedinţei de lucru a Adunării Generale APSDR, referindu-se la discuţiile avute despre propunerile legislative în derulare, pentru modificarea Legii nr.188/1999, privind Statutul funcţionarilor publici şi pentru elaborarea noului Cod Administrativ.

Cu privire la statutul funcţionarilor publici şi modul de numire al prefecţilor, dl Petre Gigi a arătat că nu este nicio contradicţie, dar a menţionat faptul că există totuşi o vulnerabilitate în menţinerea activităţii apolitice de către prefecţi şi subprefecţi. În acest context, după părerea sa dacă se va transforma funcţia de prefect din înalt funcţionar public, cum este în momentul de faţă, în demnitar, atunci şi instrumentele de conducere ale prefectului vor creşte.

Cu privire la raporturile de serviciu pentru secretarii unităţilor administrativ-teritoriale, preşedintele APSDR a făcut precizarea ca numirea şi modificarea acestor raporturi să se facă direct de către prefect, cum de altfel era până în anul 2005.

,,Susţinem în continuare ca numirea şi sancţiunile disciplinare, numirea şi modificarea raporturilor de serviciu pentru secretarii de unităţi administrativ-teritoriale să fie făcută de către prefect, aşa cum s-a întâmplat până în 2005. Să nu mai fie direct în subordinea primarilor.

Prefectul de Mureş, dl dr. Lucian Goga, s-a arătat bucuros şi onorat, în primul rând pentru că Târgu-Mureşul a fost gazda acestor lucrări, iar în cel de-al doilea rând pentru că domnia sa a fost numit secretar general al Asociaţiei Prefecţilor şi Subprefecţilor din România.

Lasă un comentariu