La Târgu-Mureş se pregăteşte lansarea celui mai puternic partid naţionalist

Distribuie pe:

Reprezentanţii Partidului Forţa Naţională şi ai Partidului România Unită au hotărât sâmbătă, 18 martie, la Târgu-Mureş, ca aceste formaţiuni să se unească într-un pol naţionalist, urmând ca în perioada următoare să fie schiţată platforma politică şi data Congresului, a anunţat europarlamentarul Laurenţiu Rebega, într-o conferinţă de presă.

„Trăiesc un moment de emoţie şi bucurie pentru că asistăm poate la un moment istoric în istoria postdecembristă a României, când două partide cu doctrină naţionalistă hotărăsc să se unească şi hotărăsc să formeze un singur pol naţionalist, un singur pol al patrioţilor, care să redea ceea ce i-a lipsit României de-a lungul celor 27 de ani, decizia de a hotărî pentru propriii cetăţeni. Suntem într-un moment de cotitură nu numai la nivel naţional, dar şi la nivel internaţional, rezultatele alegerilor din Olanda ne credibilizează şi ne obligă în acelaşi timp, pentru că naţionaliştii de acolo au obţinut 33%, sunt printre puţinele partide care au crescut în sondaje. Pe de altă parte este important că astăzi, la Târgu-Mureş, am avut şansa de a începe o nouă istorie cu două partide - va deveni un singur partid în curând, la Congresul pe care cele două partide au hotărât să îl organizeze cât de curând. Doresc astfel să arătăm că naţionalismul în România, un naţionalism moderat, civic, nu etnic, unde toate etniile care sunt parte integrantă din România, vor contribui la dezvoltarea statului naţional român, pentru îmbunătăţirea traiului de zi cu zi al tuturor cetăţenilor", a declarat Laurenţiu Rebega, citat de AGERPRES.

Acesta a spus că se doreşte ca în polul naţionalist să fie cooptate şi alte formaţiuni politice, iar în viitorul apropiat va fi schiţată o platformă-program care să arate care sunt punctele care ghidează cele două formaţiuni. El a afirmat că accentul va fi pus pe respectul de care România trebuie să se bucure în Uniunea Europeană.

„Nu mai vreau să fiu apreciat la Bruxelles, ci să fiu respectat. Este momentul în care România are obligaţia să arate că este membră cu drepturi depline a Uniunii Europene, nu are nimeni dreptul să ne impună lucruri pe care noi, ca stat, nu le dorim (…) Acesta este lucrul care ne-a unit, lucrul care ne face să devenim din ce în ce mai puternici, lucru care ne-a făcut demult să realizăm că idealurile noastre sunt comune şi că ne dorim acelaşi lucru. Suntem în discuţii şi cu alte partide care şi-au arătat interesul şi intenţia de a ni se alătura şi de a forma un singur pol naţionalist. Cred că în curând vom finaliza discuţiile", a precizat Rebega, subliniind că se poartă discuţii cu toate partidele care au reprezentat în ultimii 27 de ani ideea de naţionalism şi naţional în România, care au în doctrină susţinerea independenţei şi suveranităţii, precum şi ideea de ortodoxism - Partidul România Mare, Uniunea Vatra Românească, PUNR, Alianţa Noastră.

Europarlamentarul Laurenţiu Rebega se autodefineşte drept un susţinător al idealurilor naţionale, militând pentru o Europă comună, „cu păstrarea identităţii naţiunilor, a demnităţii şi specificităţii acestora, a tradiţiilor şi obiceiurilor moştenite (…). Întreaga mea activitate politică este fundamentată pe apărarea şi consolidarea integrităţii teritoriale şi a suveranităţii naţionale, pe apărarea religiei creştine în general, creştin ortodoxă în special, şi a valorilor acesteia, pe apărarea libertăţilor individuale, punând accent pe importanţa deosebită pe care o are protejarea libertăţii de exprimare, printre care şi libertatea mediului online care este, în prezent, în pericol", scrie europarlamentarul pe pagina oficială de pe reţeaua de socializare. Potrivit HotNews.ro, decizia adoptată la Târgu-Mureş este agreată şi salutată de fostul premier Victor Ponta 

Lasă un comentariu