TÂRGUL PRODUCĂTORILOR LOCALI

Distribuie pe:

De peste un an, prin grija firmei „Petry" din Târgu-Mureş, în a doua vineri din lună are loc târgul producătorilor locali. Acest târg s-a desfăşurat timp de 12 ore, vineri, 17 martie 2017, pe aleea care se află între cele două clădiri, pe strada Scăricica.

În documentarea noastră am stat de vorbă cu economista Petry Varga Iulia, reprezentanta firmei, care are o vechime de aproape un secol şi jumătate. Interlocutoarea noastră ne-a relatat că ideea organizării unui târg cu producători locali a rezultat din faptul că oamenii au nevoie de o hrană sănătoasă, bio şi în acelaşi timp să vină în sprijinul producătorilor ca să aibă posibilitatea să-şi vândă produsele.

La târg au participat producători din Pănet, Sântana de Mureş, Sângeorgiu de Mureş, Corunca, Maioreşti (Harghita), Reghin, Chibed, Miecurea Ciuc etc. Aceştia au oferit cumpărătorilor cârnaţi, brânzeturi, sirop de casă, boia de ardei, sămânţă de dovleac, ulei de dovleac, legume proaspete, ţuică etc.

La sfârşitul târgului a fost organizat concursul de standuri „Alegeţi un singur stand", iar câştigătorul a fost recompensat cu o diplomă şi un set de cuţite.

Este o idee inedită a organizatorului, idee care ar trebui preluată şi de alte firme care să sprijine producătorii locali în vânzarea produselor acestora.

 

Lasă un comentariu