Fără cheltuieli de întreţinere pentru copiii sub trei ani!

Distribuie pe:

Camera Deputaţilor, for decizional, a adoptat, marţi, 21 martie 2017, un proiect pentru modificarea şi completarea Legii nr. 230/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari, în sensul că „asociaţiile de proprietari pot hotărî exceptarea de la plata cheltuielilor prevăzute la alin. 1 lit. b (chel-tuielile pe consumuri individuale) a copiilor cu vârsta de până la trei ani".

Prin urmare, chiar dacă nu sunt obligate, asociaţiile de proprietari au dreptul să-i excludă pe copiii cu vârsta de până la trei ani de la calculul întreţinerii individuale.

În expunerea de motive, iniţiatorul arată: „Includerea copiilor mai mici de trei ani în numărul persoanelor care plătesc cheltuielile de întreţinere şi cheltuielile asociaţiei de proprietari este una nejustificată şi absurdă, atât timp cât nici animalele mici de companie (pisici, căţei) nu sunt incluse în rândul consumului pe locuinţă".

Pentru a intra în vigoare, actul normativ mai are nevoie de promulgare din partea preşedintelui ţării şi de publicarea în Monitorul Oficial.

Lasă un comentariu