25 MARTIE - ZIUA POLIȚIEI ROMÂNE

Distribuie pe:

“25 martie - o zi încărcată de semnificație, o zi specială, când, sub semnul Bunei Vestiri, Poliția Română îmbracă haine de sărbătoare.

Este acel moment din an când evocăm trecutul glorios și prezentul înnoitor al acestei instituții.

Anul acesta, la împlinirea a 199 de ani de tradiție și continuitate a activității în slujba cetățenilor, Ziua Poliției Române va fi cinstită prin muncă, la datorie, în mijlocul comunității, pentru asigurarea climatului de ordine și siguranță publică, dar cu sărbătoarea în inimi.

Poliția Română este instituția fundamentală a statului de drept, care își desfășoară activitatea în slujba cetățeanului și care exercită atribuții privind apărarea drepturilor și libertăților fundamentale ale persoanei, a proprietății private și publice, precum și în vederea prevenirii și descoperirii infracțiunilor și respectării ordinii și liniștii publice, în condițiile legii.

Acum, la ceas aniversar, mai mult ca oricând, avem datoria de a promova și asigura un climat optim de siguranță și de a lupta pentru binele comunității din care și noi facem parte.

Îmi exprim admirația față de toți polițiștii care, prin seriozitatea și efortul depus, dovedesc că fac parte dintr-o instituție profesionistă, transparentă și echidistantă și că sunt cu adevărat oameni ai legii.

Aveți întreaga mea considerație pentru competența și integritatea de care dați dovadă, precum și pentru responsabilitatea pe care v-o asumați de fiecare dată în realizarea atribuțiilor de serviciu.

Deși traversăm o perioadă cu încercări dificile și cu multe provocări, inclusiv pentru instituția noastră, trebuie să acționăm cu fermitate, doar în folosul comunității, astfel încât fiecare cetățean să se simtă în deplină siguranță.

Tocmai de aceea, avem obligația ca, prin muncă și atitudine, să progresăm permanent și să punem o piatră în plus la temelia încrederii în această instituție, iar modul de acțiune al tuturor polițiștilor mureșeni să fie guvernat, în continuare, de deontologia profesională, în baza principiilor legalității, proporționalității, gradualității, egalității și imparțialității, priorității interesului public și doar cu respectarea aplicării cadrului legislativ în vigoare.

Astăzi, mai mult ca oricând, trebuie să dovedim că suntem luptători pentru ordine și siguranță și avem convingerea că împreună vom reuși să ducem mai departe misiunea noastră și ne vom ridica la înălțimea responsabilităților ce îi revin instituției noastre în această perioadă.

Adresez felicitări tuturor polițiștilor Inspectoratului de Poliție Județean Mureș, care onorează numele profesiei pe care o reprezentăm prin munca noastră de zi cu zi, cât și prin rezultatele obținute!

Vă doresc multă sănătate, putere de muncă, echilibrul necesar pentru a finaliza cu succes tot ceea ce v-ați propus în viața personală și profesională și prosperitate pentru dumneavoastră și familiile dumneavoastră! Totodată, cu acest prilej, adresez mulțumiri tuturor instituțiilor partenere, structurilor Ministerului Afacerilor Interne, precum și celorlalte structuri cu atribuții în domeniu, împreună cu care am făcut front comun, astfel încât să ne îndeplinim atribuțiile cu devotament și să reușim asigurarea unui climat corespunzător, de ordine și siguranță publică.

Nu în ultimul rând, le mulțumim cetățenilor pentru încrederea acordată, asigurându-i că vom acționa în continuare pentru binele comunității și pentru siguranța acestora.”

Lasă un comentariu