De Ziua Mondială a Apei - Acţiune de ecologizare pe ambele maluri ale râului Mureş, realizată de către personalul Poliţiei Locale

Distribuie pe:

Sărbătorirea Zilei Mondiale a Apei are ca scop aducerea în atenţia opiniei publice a problemelor legate de necesitatea protejării cantitative şi calitative a apelor şi de a pune în adevărata lumină rolul, îndatoririle şi responsabilităţile celor cu atribuţii în întreţinerea, valorificarea şi protejarea surselor de apă.

La Târgu-Mureş, iniţiativa Poliţiei Locale precum şi a angajaţilor din Primărie, de ecologizare pe ambele maluri ale râului Mureş-porţiunea care aparţine municipilui Târgu-Mureş - a fost salutată de către consilierul primarului, dl Claudiu Maior, prezent la această acţiune.

,, Le mulţumim celor de la Poliţia Locală şi angajaţilor din Primărie, care s-au gândit să vină şi să strângă mizeriile pe care unii le lasă pe marginea Mureşului. Îi aşteptăm şi pe cei de la Apele Române să fie alături de noi cu mult drag, iar în ceea ce priveşte cetăţenii, îi rugăm să nu mai facă mizerie, pentru că, până la urmă, mizeria pe care o fac dânşii este strânsă tot de noi, cetăţenii din oraş şi, mai mult, necesită şi costuri. «La mulţi ani», de ziua mondială a apei, repet rugămintea - îi aşteptăm şi pe cei de la Apele Române să ni se alăture"- a conchis dl Claudiu Maior, consilierului primarului Târgu-Mureş.

Dl. Valentin Bretfelen, directorul Poliţiei Locale, a subliniat contextul în care a demarat acţiunea, dar şi importanţa de a avea un râu de apă dulce - Mureşul.

,,Pentru a proteja apa şi tot ceea ce înseamnă această resursă, care după aer este cea mai importantă, vitală pentru viaţă, Poliţia Locală Târgu-Mureş, cu 30 de angajaţi şi 8 asistaţi social, acţionează astăzi în sensul ecologizării râului Mureş. Îi rugăm pe târgumureşeni să respecte acest râu, să respecte apa în general, să facă economie şi le mulţumim că înţeleg demersul nostru de astăzi şi demersurile noastre, în general, făcute pentru protecţia mediului" - a spus şeful Poliţiei Locale Târgu-Mureş.

Aşadar, este de apreciat acţiunea Poliţiei Locale şi a Primăriei Municipiului Târgu-Mureş, dar cu tot respectul, dragi cetăţeni, responsabilitatea este a fiecăruia dintre noi de a păstra curăţenia şi îmbunătăţi calitatea apelor, reducând gradul de poluare. Mai exact, să încetăm să mai aruncăm gunoaiele la întâmplare, pentru că, până la urmă, respectând natura, ne respectăm pe noi înşine!

Lasă un comentariu