PICURI DE ÎNȚELEPCIUNE

Distribuie pe:

* “Spre religie se îndreaptă încrederea și așteptările majorității oamenilor. Religia este reazem în epocile de schimbare profundă a condițiilor vieții oamenilor. Religia a rămas resursa de motivare pentru comportament în situații dificile. În civilizația europeană, în care trăim, de la tradiția iudeo-creștină se așteaptă din nou soluțiile”.

Andrei Marga (1946-), filosof, politolog și om politic român, profesor universitar, a fost ministru de externe al României, ministru al educației și rector al Universității Babeș-Bolyai, laureat al premiului Herder în anul 2005. A studiat la facultatea de filosofie și a beneficiat de o bursă în Germania Federală. Este autorul a numeroase cărți având ca subiect istoria filosofiei moderne și contemporane, filosofia politică și filosofia religiei. Și-a susținut doctoratul în filosofie. În anul 2011, patriarhul Daniel i-a acordat Crucea Patriarhală pentru mireni. A fost președintele Institutului Cultural Român. Este Doctor Honoris Causa a mai multor Universități din țară și străinătate. Foarte multe lucrări pubicate.

***

* “Cunoașterea lui Dumnezeu este cheia cunoașterii profunde a lumii. Nu există o realitate plus Dumnezeu, ci realitatea îmbrăcată în frumusețea lui Dumnezeu”.

Richard Wurmbrand (1909-2001), scriitor, predicator creștin luteran. Provine dintr-o familie de evrei. În tinerețe a fost atras de ideile comuniste, urmând 2 ani o școală politică la Moscova. A abandonat mai târziu orientarea comunistă, și s-a convertit la creștinism, pentru ca mai târziu să petreacă peste 14 ani în închisorile comuniste pentru activitățile sale creștine care au atras adversitatea autorităților vremii. Atât în închisoare, cât și după eliberare a ținut cuvântări creștine, luptând pentru drepturile creștinilor persecutați în întreaga lume.

 

Lasă un comentariu