Sistemul național antigrindină și de creștere a precipitațiilor a devenit operațional


Categorie: Diverse
|
20-04-2017
Nr: 75
|
Autor: LETIȚIA BOTA
|

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a stabilit, pentru acest an, alt grafic de punere în funcțiune a Unităților de combatere a căderilor de Grindină, dezvoltarea Sistemului Național Antigrindină reprezentând una dintre prioritățile Programului de Guvernare. Inițiativa este conform HG 70/23.02.2017 privind aprobarea obiectivelor etapei a XVIII-a 2017, a programului de realizare a sistemului național antigrindină și de creștere a precipitațiilor pe perioada 2010-2024.

Datorită modificărilor climatice (precum temperaturi scăzute, căderi de grindină…), factori ce s-au manifestat atipic față de anii precedenți, în anul 2017 acest program guvernamental a fost pregătit pentru lansare cu o lună mai devreme comparativ cu anul 2016. Astfel, de la sfârșitul săptămânii trecute, unitățile din cadrul Sistemului național antigrindină și de creștere a precipitațiilor (SNACP) sunt operaționale, fiind pregătite pentru combaterea căderilor de grindină prin intervenții active în atmosferă.

În prezent sunt operaționale 34 puncte de lansare, acoperindu-se o suprafață totală de 500.000 ha, cu o creștere de 78% față de anul 2016, se arată în comunicatul de presă al MADR.

Adaugă comentariu

Title:
Nume(*):
Email:
Reply Notify:
Website:
Comentariu(*):
Code in the picture:
 
Note: Your comment has been received and is awaiting approval