Cum se îndepărtează petele de ceară sau de vin de pe haine - Metode simple care pot fi folosite de către oricine

Distribuie pe:

Petele de ceară, vin sau fructe sunt printre cele mai greu de îndepărtat. De multe ori, nici detergenţii speciali nu reuşesc să le facă faţă. Totuşi metodele ,,tradiţionale" folosite şi de bunica pot fi eficiente şi astăzi.În doar trei paşi, petele vor dispărea…

Se răceşte ceara ajunsă pe haine cu un cub de gheaţă, apoi se tamponează cu alcool medicinal, pentru a elimina grăsimile. Un alt truc de îndepărtare a acestor pete constă în încingerea fierului de călcat, acoperirea petei cu o coală de hârtie şi trecerea fierului de călcat peste hârtie. Ceara se va impregna în hârtie, iar hainele vor rămâne ca noi.

Petele de vin. Urmele de vin roşu dispar repede dacă se toarnă pe pată puţin vin alb. În lipsă de vin alb, oţetul are acelaşi efect magic. Se şterge surplusul cu un prosop. Mirosul vinului va rămâne impregnat în haine, dar după spălare cu detergent, va dispărea şi el.

Petele de noroi. Scoaterea petelor de noroi devine o provocare, pentru că acestea sunt considerate petele uscate cel mai greu de eliminat. În primul rând, trebuie să curăţăm zona de surplusul de noroi cu lama netăioasă a unui cuţit. Apoi se tamponează pata cu spirt şi se lasă să se usuce. O altă metodă constă în tamponarea petei cu apă rece.

Petele de fructe şi legume. În cazul petelor de fructe şi legume se ia un detergent lichid de spălat vasele şi se aplică pe pată, apoi se spală pata cu apă rece. Este trucul cel mai simplu pentru petele de măr sau morcov. La fel de eficiete sunt zeama de lămâie sau apa oxigenată. După tamponarea locului pătat cu una din ele, se clăteşte bine cu apă rece. Săpunul de casă, făcut după reţeta bunicii este de asemenea eficient în îndepărtarea petelor.

 

Lasă un comentariu