Sfântul Mare Mucenic Gheorghe

Distribuie pe:

Este ziua de 23 a lunii aprilie. Vă reproduc astăzi una din multele minuni pe care Sfântul Gheorghe le-a săvârşit:

„În părţile Siriei se afla o cetate numită Ramel, în care era o biserică zidită în cinstea Marelui Mucenic Gheorghe. Pentru că acolo nu exista mină de piatră, era foarte greu să se taie şi să se aducă stâlpii pentru biserică. O femeie văduvă, foarte credincioasă, cu multă iubire pentru Sfântul Gheorghe, a cumpărat şi ea un stâlp asemenea celor făcuţi pentru biserică. Aducându­l la mare, se ruga stăruitor către cel care transporta stâlpii să ia şi stâlpul cumpărat de ea. Însă acela nu voia şi, punând doar stâlpii lui, a pornit la drum. Atunci femeia a început să plângă şi să se roage Sfântului Gheorghe să o ajute să ducă stâlpul. Ca într-un vis, l-a văzut pe sfânt în chip de voievod, întrebând-o:

- De ce eşti tristă, femeie?

Şi spunându-i ea motivul întristării, Sfântul Gheorghe a descălecat de pe cal şi a zis:

- Unde vrei să fie pus stâlpul?

Iar femeia i-a răspuns:

- În partea dreaptă a bisericii.

Îndată, Sfântul Gheorghe a însemnat marmura cu degetul şi a scris: „Stâlpul văduvei să se pună al doilea (după cel dintâi) în dreapta." Apoi a ridicat capătul stâlpului care era spre mare şi i-a spus femeii să apuce de celălalt capăt. Ridicând amândoi stâlpul, l-au dat în mare şi, cu îndreptarea Sfântului Gheorghe, acest stâlp a sosit dimineaţa, înaintea celorlalţi.

Văzând cele întâmplate, cel care ducea stâlpii s-a minunat foarte mult, mai ales că a citit şi cele scrise de Sfântul Gheorghe. Mulţumindu-i lui Dumnezeu, a cerut iertare sfântului pentru greşeala neascultării. Apoi a pus stâlpul văduvei în rând cu ceilalţi, în locul poruncit.

Stâlpul se află în locul acela şi astăzi, întru pomenirea femeii şi întru cinstirea Sfântului Gheorghe şi a minunii săvârşite de el".

Vă salut pe fiecare dintre dumneavoastră, cu salutul bucuriei, „Hristos a Înviat!", şi tuturor acelora care au fost botezaţi cu numele Gheorghe le doresc viaţă lungă cu sănătate şi credinţă puternică. La mulţi ani!

Lasă un comentariu