Dozele de vaccin împotriva rujeolei, blocate în depozite!

Distribuie pe:

Din motive de sănătate publică, Ministerul Sănătăţii (MS) anunţă că a început procedurile pentru suspendarea exportului paralel de vaccinuri, astfel încât să fie asigurat necesarul de doze pentru imunizarea copiilor.

„Un pas necesar în acest sens este demararea procedurilor de notificare a Comisiei Europene, deoarece limitarea exporturilor poate fi considerată o îngrădire a liberei circulaţii a mărfurilor în spaţiul Uniunii Europene.

În paralel cu această măsură, MS a solicitat Agenţiei Naţionale a Medicamentului să notifice distribuitorii de medicamente în legătură cu această decizie, iar dozele de vaccin împotriva rujeolei au fost deja blocate în depozite.

Totodată, au fost finalizate procedurile pentru achiziţionarea vaccinului tetravalent şi hexavalent şi a început distribuţia lor în ţară, iar în curs de finalizare este şi procedura de achiziţie de urgenţă a 109.000 de doze de vaccin împotriva rujeolei", precizează MS, într-un comunicat de presă.

Aceeaşi sursă ne asigură că legea vaccinării, aflată în dezbatere publică, va rezolva problema stocurilor de vaccin, întrucât actul normativ va impune MS asigurarea în depozitul naţional a unui stoc de rezervă de vaccinuri şi consumabilele aferente cel puţin egal cu necesarul anual, cu termen de valabilitate de minim 18 luni. 

Lasă un comentariu