Transilvania, pe primul loc la asigurările obligatorii de locuinţe!

Distribuie pe:

Potrivit Pool-ului de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID), societatea care emite poliţe active de asigurare obligatorie a locuinţei, la 31 martie 2017, numărul locuinţelor asigurate în România era de1,67 milioane, cu 2,23% mai mare decât la aceeaşi dată a anului trecut (1,64 milioane).

La sfârşitul lunii martie a.c., la nivel naţional, 75,4% dintre poliţe erau încheiate în mediul urban şi 24,6% în mediul rural. În funcţie de tipul de locuinţă, 92,6% din poliţe vizează locuinţele de tip A (cele cu structura de rezistenţă din beton armat, metal sau lemn, cu pereţii exterior din piatră, cărămidă arsă sau materiale supuse unui tratament termic sau chimic) şi 7,4%, locuinţele de tip B (cele cu pereţii exterior din cărămidă nearsă sau material nesupus unui tratament termic sau chimic).

Pe regiuni, cele mai multe poliţe active sunt în Transilvania (20% din total), Bucureşti (19%) şi Muntenia (18%), iar cele mai puţine, în Maramureş şi Bucovina (3%).

Asigurările obligatorii pentru locuinţe emise de PAID acoperă trei riscuri de catastrofă naturală (cutremure, inundaţii şi alunecări de teren).

Costul unei poliţe de asigurare obligatorie a locuinţelor este de 20 euro în cazul locuinţelor tip A, suma maximă asigurată fiind de 20.000 de euro, şi de 10 euro în cazul locuinţelor tip B, la o sumă maximă asigurată de 10.000 de euro.

Lasă un comentariu