Fără casarea unui autoturism uzat, ROMÂNII VOR BENEFICIA DE 45.000 DE LEI PENTRU ACHIZIŢIONAREA DE MAŞINI ELECTRICE!

Distribuie pe:

Programele Rabla Clasic şi Rabla Plus pentru acest an au fost aprobate prin ordin al ministrului Mediului şi se preconizează că românii vor beneficia de acestea de la mijlocul lunii mai 2017, după etapa de validare a producătorilor sau dealerilor de autovehicule.

Spre deosebire de anii trecuţi, participarea populaţiei la programul Rabla Plus nu mai este condiţionată de casarea şi radierea unei maşini uzate. Astfel, cei care vor să îşi achiziţioneze un autoturism electric pur pot beneficia de un ecotichet în valoare de 45.000 de lei (aproximativ 10.000 de euro), iar cei care optează pentru unul electric hibrid de un ecotichet cu valoare de 20.000 de lei.

Prima de casare prevăzută în programul Rabla Clasic pentru autoturisme mai vechi de 8 ani rămâne de 6.500 lei şi se acordă pentru achiziţionarea unui autovehicul nou, care generează maximum 130 g CO2/km. La această sumă se pot adăuga un ecobonus de 1.700 lei, dacă autovehiculul nou este hibrid, şi un ecobonus de 1.000 lei, dacă autovehiculul nou generează maximum 98 de g CO2/km.

„Cele două programe pot fi cumulate, astfel încât o persoană poate beneficia, atât de ecotichetul acordat pentru achiziţia unui autovehicul electric pur sau electric hibrid, cât şi de prima de casare acordată prin Rabla Clasic, cu condiţia ca beneficiarul să caseze şi să radieze un autoturism mai vechi de 8 ani", precizează Ministerul Mediului. 

Lasă un comentariu