Pe ce loc se situează judeţul Mureş în topul judeţelor cu cele mai mari salarii din România?

Distribuie pe:

Situaţia locurilor de muncă şi a salariilor reprezintă un subiect sensibil în România, mai ales în ultimii ani. Care este venitul mediu în fiecare judeţ? Ce forţă de muncă există şi câţi oameni sunt activi în câmpul muncii? Acestea sunt întrebări fireşti pe care şi le pune orice antreprenor indiferent de domeniul sau industria în care activează.

Astfel că departamentul de analiză din cadrul IT Depot care se adresează mediului de afaceri prin furnizarea de echipamente hardware, ca de exemplu cititoare cod bare şi imprimantă etichete, a efectuat o cercetare de piaţă cu privire la forţa de muncă disponibilă pentru fiecare judeţ din România, scoţând la iveală informaţii interesante.

Cu ajutorul datelor extrase şi oferite de către Institutul Naţional de Statistică şi de Google în ultimii trei ani, a fost analizat interesul mureşenilor pentru ofertele de muncă disponibile în judeţ, precum şi rata şomajului din această zonă a ţării sau numărul salariaţilor cu acte în regulă.

Astfel că, dintr-un total de 343,800 de persoane apte pentru muncă în acest judeţ în anul 2014, 67% dintre acestea lucrau efectiv, fie că este vorba despre un job full time sau part time. Cifrele din studiul realizat cu sprijinul platformei B2B IT Depot arată că judeţul Mureş este situat pe a 16-a poziţie în clasamentul judeţelor cu cea mai mare rată de ocupare a resurselor umane. În acest top, pe primele poziţii se află judeţele Caraş-Severin, Alba, Gorj şi Sălaj.

În Mureş, în anul 2015, salariul mediu brut a crescut, regăsindu-l la suma de 2.105 lei, faţă de anul 2016, unde avem o importantă creştere procentuală de 3%, respectiv 2.168 lei, astfel că acesta evoluează de pe locul 16 (2015) către topul judeţelor cu cele mai mari creşteri ale venitului. Pe primul loc se află Olt, iar pe ultimul este Buzău.

În ultimele 12 luni, la nivelul judeţului Mureş, volumul căutărilor pentru locuri de muncă a scăzut cu 22% faţă de anul anterior. Acest lucru evidenţiază faptul că mureşenii s-au informat mai puţin despre ofertele de angajare, iar acest lucru reprezintă un motiv de îngrijorare din partea angajatorilor, chiar şi cei interesaţi de achiziţionarea soluţiilor de software. „Am realizat această analiză deoarece monitorizăm fluctuaţiile din câmpul muncii şi dorim să venim în întâmpinarea antreprenorilor cu cele mai complete şi convenabile servicii adaptate oricărei activităţi de logistică, producţie sau retail", a declarat Ana Maria Dragomir, Project Manager IT Depot.

Lasă un comentariu