PICIOARELE NE ARATĂ LA CE NE STĂ... MINTEA!

Distribuie pe:

Psihologul Laura Maria Cojocaru, citată de descopera.ro, ne dezvăluie importanţa pe care ne-o transmite picioarele, care ne „vorbesc" despre direcţia noastră în viaţă, despre capacitatea de a avansa, de a învăţa lucruri noi şi de a trăi experienţe noi, de a produce o schimbare, dar şi despre stabilitate, siguranţă, atenţie la prezent, centrare pe soluţii şi acţiune.

„Acolo unde îţi va sta capul, acolo îţi vor sta şi picioarele!", susţine psihologul român, parafrazând o expresie cunoscută şi susţinând că, în fapt, picioarele sunt partea din corp care ne poartă într-acolo unde este direcţionată şi mintea noastră.

În opinia psihologului, dificultăţile apărute în funcţionarea picioarelor ne arăta gânduri legate de credinţa că nu putem, nu ştim sau nu este potrivit să mergem înainte, în sensul de a face o schimbare (în gândire sau comportament), de a învaţa ceva nou, refuzul de a trece peste situaţii din trecut pe care nu le mai putem schimba, dar ne ţin mintea ocupată, decizia de a nu renunţa la ceea ce este vechi şi a devenit nepotrivit (credinţe, obişnuinţe), frica legată de faptul că viitorul ar putea să nu ne placă sau că este posibil să nu-i facem faţă, dorinţa exagerată de control al evenimentelor, persoanelor sau rezultatelor, un criticism exagerat faţă de oameni, de viaţă, de sine, sau un dezechilibru între ceea ce ne dorim şi ceea ce suntem dispuşi să facem concret pentru a ne împlini dorinţa.

Dacă suntem atenţi şi receptivi la semnalele de alarmă pe care ni le transmit picioarele noastre, cu siguranţă ne vom îmbunătăţi viaţa.

Tălpile sunt legate de sentimentul de stabilitate, siguranţă, încredere în viitor şi în resursele interioare necesare înaintării în viaţă.

Gambele sunt legate de capacitatea de a ne ridica pe vârfuri pentru a avea o vedere de perspectivă, pentru a vedea dincolo de obstacolele (reale sau imaginare) ale vieţii, deci ne vorbesc despre abilitatea de a ne folosi de resursele interioare pentru atingerea obiectivelor.

Coapsele reprezintă forţa şi motivaţia cu care înaintăm în viaţă, cu care decidem să trecem peste ceea ce nu ne mai este de folos, să facem schimbări, să ne atingem obiectivele.

Genunchii sunt în strânsă legătură cu flexibilitatea cu care acceptăm noul în viaţa noastră. Probleme apar atunci când ne manifestăm în exces mândria, orgoliile, încăpăţânarea faţă de ceilalţi, faţă de părerile diferite, faţă de provocăriile vieţii.

Şoldurile sunt partea care face legătura între picioare şi restul corpului, deci între ceea ce suntem acum şi ceea ce ne ajută să creştem pe viitor. Şoldurile fac legătura emoţională între ceea ce ne dorim de la viaţă şi acţiunile, paşii şi strategiile pe care suntem dispuşi să le aplicăm concret pentru a ne atinge obiectivele.

„Orice dezechilibru între dorinţă şi faptă, orice îngrijorare legată de aceste aspecte sau o centrare mentală excesivă pe un anumit subiect pot afecta fizic zone punctuale ale picioarelor noastre.

Soluţia ar fi menţinerea unui echilibru emoţional, atenţie îndreptată cât de cât egal către toate aspectele vieţii, exersarea capacităţii de a lua ceea ce este bun, util, plăcut, frumos de la viaţă, de a ne opri un timp din analizat, pentru a ne bucura de evenimentele plăcute şi de a lua evenimentele neplăcute ca pe o provocare", ne sfătuieşte psihologul Laura Maria Cojocaru. 

Lasă un comentariu