La taclale cu… Nicolae Băciuț


Categorie: Cultural
|
23-05-2017
Nr: 97
|
Autor: Angela Macarie
|

Moment emoționant la Secția de Artă a Bibliotecii Județene Mureș, când, în zi de mai 2017, a poposit, ca invitat special, în cadrul ,,Atelierului de creație - poezie și muzică" poetul, publicistul și omul de cultură Nicolae Băciuț. După ce i-am introdus cu o prezentare, în atelier, l-au primit cu sensibilitate deosebită elevii claselor V-VIII ai Gimnaziului Fr. Schiller, secția română. Aceștia, îndrumați de profesoara de limba română, Mariana Stana, au purtat cu poetul un dialog extrem de interesant despre poezie, creația literară, importanța pe care o are lectura, despre frumusețea sufletului eliberat prin poezie.

Copiii i-au pus acestuia întrebări interesante ca să afle cât mai multe lucruri despre tainele universului poetic, despre întâlnirile cu ceilalți scriitori. S-a mai vorbit și despre legătura dintre arte și modul în care poți percepe realitatea și o poți transforma în artă. Și cum dimensiunea creației este atemporală și fără vârstă, copiii au dăruit și ei din crâmpeiul lor de suflet citind din creațiile lor de proză și poezie.

Timpul a trecut repede în atmosfera aceasta, cu un fundal muzical și cu expoziția de carte: ,,Cărțile scriitorului Nicolae Băciuț în colecțiile Secției de literatură", realizată de colega mea Doina Vanca, de unde copiii pot să le citească. Cu o sesiune de autografe am încheiat aceste momente de voie bună, mai bogați sufletește trăind starea de poezie și de creație.

Adaugă comentariu

Title:
Nume(*):
Email:
Reply Notify:
Website:
Comentariu(*):
Code in the picture:
 
Note: Your comment has been received and is awaiting approval