Joc iresponsabil cu viitorul României!

Distribuie pe:

Fără îndoială, tot ce se petrece de vreo două săptămâni, în această absurdă politică românească, constituie ceva fără precedent din 1990 încoace! Din moment ce PSD s-a zbătut, atât de furibund, cu atâta dovedită ură să-și demoleze propriul guvern, lăsând impresia că luptă, cu atâta înverșunare, parcă împotriva unei guvernări a opoziției, depunând o moțiune de cenzură a PSD împotriva PSD, vede oricine că partidul de guvernământ a ajuns, în nici șase luni, după o zdrobitoare victorie în alegerile parlamentare, într-o penibilă fundătură! A ajuns, cum spunea un analist politic, nici într-o jumătate de an, de tot râsul curcilor! Controversele au degenerat din lupte intestine de partid într-un anumit fel de măcel politic. Pe lângă presiuni, amenințări, șantajul practicat împotriva propriului premier Sorin Grindeanu, pe lângă „execuțiile" din PSD și atmosfera de teroare, creată de acest Liviu Dragnea, românul reține ce trebuie reținut în astfel de situații: un caz unic, în care un șef de partid, PSD, își permite să demită premierul tot pesedist, pe care tocmai el, Dragnea, după repetate insistențe, l-a adus de la Timișoara și l-a înscăunat prim-ministru! Ca la noi, la nimenea!

Tocmai înainte de vacanța parlamentară, lui Liviu Dragnea și câtorva apropiați, unii chiar apropiate nemșuguri, le-au venit să joace, precum unor capre zburdalnice, la mijlocul punții înguste, într-un gest atât de periculos politic, într-o nesăbuită mișcare, echivalentă cu un cutremur, fără să realizeze că, în primul rând, chiar tabăra lui Dragnea pierde teren.

La disperare, pesediștii au recurs la moțiunea de cenzură, pentru a-l da jos pe „încăpățânatul", „îndărătnicul" Grindeanu. O moțiune, culmea, împotriva propriului guvern! Așa ceva rar, chiar nemaiîntâlnit, prin această bătrână Europă! Dragnea își pune scenariile în aplicare: îi amenință pe unii miniștri, bănuiți a fi (încă) alături de premierul Grindeanu, unii deputați au fost șantajați că n-ar fi loiali PSD. Mai ales după ce fostul premier pesedist, labilul politic Victor Ponta, devine secretar general al Guvernului Grindeanu. Deci, „vârf de lance al premierului!". O altă ciudățenie! Dar ceilalți lideri pesediști, membri de partid, chiar n-au nicio vină? Da, el, Dragnea, este principalul vinovat! Atunci când el l-a pus premier pe Grindeanu, Dragnea se gândea, acesta-i adevărul, tocmai la ce face acum. Gândul lui ascuns, imediat după victorioasele alegeri parlamentare, era să devină premier, zburând chiar și mai sus, spre Palatul Cotroceni și o viitoare președinție. Numai că socotelile de acasă nu se potrivesc cu cele din târg! Dosarul penal și condamnarea la închisoare, chiar cu suspendare, a executării, nu permit împlinirea unei ambiții!

Ia să vedem ce a mai clocit, în ultima vreme, mai ales în preajma moțiunii de cenzură, Dragnea, insul care, știm cu toții, premeditat, a aruncat Palatul Victoria într-un fel de balamuc.

În preajma moțiunii de cenzură, Liviu Dragnea a comis unul din cei mai periculoși pași împotriva integrității statale a României, a identității ei și a interesului național. A bătut, din nou, palma cu Iuda UDMR! „Vă dăm orice - se presupune că i-ar fi zis o Iudă, Dragnea, altei Iude - Kelemen Hunor, mai-marele struțo-cămilei -, numai să votați moțiunea de cenzură!". Ia să vedem ce înseamnă acest posibil promis „orice"! Vânzare de Neam! Vânzare de Țară!

În acest moment este nevoie de câteva precizări, în legătură cu cele puse la cale, luni și marți, de Liviu Dragnea. Proiectul Legii Statutului Minorităților, blocat, în anul 2005, de premierul Emil Boc, se încerca să fie adus, de UDMR, cu mână PSD, din nou, în discuție, cu consecințe dezastruoase pentru România, prin încălcarea grosolană a Regulamentului Camerei Deputaților: autoguvernare, autonomie teritorială, o Insulă a Șerpilor în inimă de Românie! Ei, udemeriștii, mai cereau, în noaptea de luni spre marți, un vicepremier, doi miniștri, șase prefecți, 15 martie zi națională și a limbii maghiare, zonă cu statut special pe teritoriul românesc, oficializarea steagurilor ungurești în Transilvania! Toate acestea înseamnă dispreț la adresa românilor. Se vede că nici Dragnea, nici Tăriceanu n-au prea răsfoit cartea istoriei, așa că ei încă n-au aflat că, la 15 martie 1848, și după aceea, Kossuth cerea, imperativ, unirea Transilvaniei cu Ungaria! Acceptări trădătoare, care produc haos în politică și în administrația locală din Ardeal. Era „cadoul otrăvit" al lui Dragnea, pentru cei 30 de arginți ai Iudei, care, în astfel de cazuri, incendiază o țară. Da, UDMR cere totul, imperativ, prin blamatul, antiromânescul Statut al Minorităților, prin care se urmărește destabilizarea României. Doi rătăciți de neam, Dragnea și Tăriceanu, sunt dispuși să dea foc Transilvaniei! PSD și ALDE, prin concesiile trădătoare, făcute UDMR, călcau, premeditat, Ardealul în picioare. PSD și ALDE jucau periculoasa carte în beneficiul Ungariei, la dispoziția lui Dragnea, acest „Escobar" al Teleormanului, atunci când se punea la cale o trădare națională.

De reținut că Adrian Năstase, fost premier PSD, se opunea, mai zilele trecute, legii autonomiei, când unii dădeau cu argumentele naționale de pământ, când, o uniune antiromânească, finanțată din mai multe surse, interne și externe, scuipă pe România, cu ordine de la Budapesta și, mai nou, de la Moscova.         

Românii unei întregi țări, ai României Mari, făurite la 1 Decembrie 1918, prin Marea Unire, de la Alba Iulia, erau, lunea și marțea trecută, de-a dreptul stupefiați. Și revoltați! Dar nu-i numai asta! „Să faceți, voi, PSD-iștii, în așa fel - au mai continuat, cu pretențiile, udemeriștii -, încât pragul acela de 20% să scadă la jumătate: de la 20% la 10%", pentru folosirea limbii maghiare în toate instituțiile Statului Român. „S-a făcut!" - ar fi spus și a mai bătut Dragnea, încă o dată, palma cu Iuda, poate chiar bucuros că UDMR va cere, sigur, și va umple Ardealul cu inscripții bilingve!

N-are nicio importanță că, de fapt, ele sunt ilegale! Așa cum, recent, s-a dovedit, printr-o hotărâre judecătorească definitivă, că denumirile bilingve de străzi, din Târgu-Mureș, sunt ilegale, iar acum, cât mai grabnic, trebuie date jos! Insul ăsta, Dragnea, care - așa se spune - „a pus mâna pe un sfert din județ", considerându-l moșia lui, nu-și dă seama ce pas periculos, ce plată păguboasă, grea, pentru români și România, ar face PSD prin acest pas spre UDMR? Dacă Dragnea așa gândește, după cum se vede, dovedind că el n-ar putea guverna fără struțo-cămila, de ce nu o spunea înainte de campania electorală, că pesediștii au de gând ce au început să facă acum, cu trei zile în urmă, pentru un blestemat pumn de voturi?! Altul ar fi fost votul românilor la alegerile parlamentare.

Ce-i mai cereau liderii udemeriști, totul în regim de urgență, pentru a fi puse în discuție înainte cu o zi de moțiune, când i-au pus lui Liviu Dragnea sula în coaste? Multe și obraznice pretenții, unele de-a dreptul absurde: separarea Universității „Babeș-Bolyai" din Cluj-Napoca, separare și la UMF Târgu-Mureș, vechiul lor cui din talpă, steagul secuiesc obligatoriu pe mari părți din teritoriul României. Toate acestea, după ce un nemernic, Csibi Barna, l-a „spânzurat" pe eroul național al românilor, Avram Iancu, după ce alt nemernic, Tõkés László, cerea protectoratul Ungariei asupra Transilvaniei, iar la 1 Decembrie 2016 se punea la cale, la Cristuru Secuiesc, o acțiune teroristă vizând Armata Română și pe acei români prezenți acolo de Ziua Națională. Oare să-l mai întrebi pe românul Dragnea unde-i este demnitatea națională?

Liviu Dragnea și PSD și-au dat, din nou, arama pe față, pentru cei 30 de arginți ai Iudei. Ce mândrie? Ce demnitate mai au ăștia? Ce au mai pus, oare, liderul PSD cu cel al UDMR la cale, în acele „întâlniri succesive", cum le numea Dragnea, prin „discuțiile exploratorii" ale Tăriceanului cu struțo-cămila? Dragnea și o parte ai lui social-democrații ar fi în stare să accepte chiar autonomia teritorială, pe criterii etnice, a așa-zisului Ținut Secuiesc, tocmai când ne apropiem, în 2018, de suta de ani de la cea mai mare sărbătoare a românilor, înfăptuirea Unirii celei Mari și făurirea României Mari, la 1 Decembrie 1918.

Încolțit, Liviu Dragnea dă o replică penibilă: „Eu n-am vândut Transilvania!". Cam așa zicea și un deputat PNȚCD-ist în Parlament, de pe aceste meleaguri, Ioan Mureșan, prin anul 1996, când eu urcam la tribuna Parlamentului și arătam cu degetul spre cei care trădau și vindeau tot ce se putea, de dragul UDMR, la guvernare: „Noi nu ne vindem țara!". O spunea în sensul bășcălios, bineînțeles. Lui Liviu Dragnea i se poate spune, când el afirmă că nu vinde Transilvania, ca și atunci, în Camera Deputaților: „Nu o vinzi, ci o dai gratis, făcută cadou!". Și când te gândești ce se mai bucură Viktor Orban și Budapesta! De ce nu, și prin „via Moscova"?! Prioritate au interesele de partid, de grup, nu legile țării! Parlamentarii PSD și ALDE, în frunte cu Dragnea și Tăriceanu, ar trebui să înțeleagă, măcar în ceasul al 12-lea, că limba română și țara nu se negociază, că „tot ce a fost câștigat prin sânge nu se târguiește cu cerneală!". Că nu-i permisă joaca, iresponsabilă, cu viitorul României!

Doamne, în situația în care țara este aruncată, nu poți să nu te întrebi: pe mâna cui dăm această Românie? Aceștia să fie, oare, acei așteptați buni români? „De cine suntem noi, românii, conduși?" - întreba o doamnă din Ploiești. De un Dragnea! De un Tăriceanu, cel care, ca prim-ministru, împreună cu Mihai Răzvan Ungureanu, cot la cot, au făcut cadou Ungariei marea „moștenire Gojdu"? De un Vâlcov! Nu se spune că cine se aseamănă se adună? Inși, toți cu dosare penale! Acestea să fie, cumva, „elitele"? „Au, ăștia - se întreabă profesorul, într-adevăr, excelentul profesionist Mircea Coșea - cultură generală"? S-a ajuns ca un Vâlcov, venit, și el, în conflict cu legea, să facă evaluarea unui guvern al unei țări membre a Uniunii Europene, a NATO, a ONU? Rău am mai ajuns! Halucinant! Și când te gândești că Dragnea și Tăriceanu se află, în Statul Român, imediat după Iohannis, președintele României! Din păcate, ce Iohannis clădește afară, cei doi demolează înăuntru, ducând țara pe marginea prătastiei! Iar românii sunt din ce în ce mai revoltați! Această stare o au azi românii. Și nu-i, deloc, de mirare. Rea-voință, incompetență, prostie, trădări ale guvernanților.

Asta o simt românii!

Acum, după ce românii au aflat cum se punea la cale prețul vânzării și al trădării, gândite de Dragnea, prin acele concesii, atât de periculoase, atât de păguboase, pentru integritatea statală și siguranța națională ale țării, prin noi supradrepturi și privilegii minoritare, bătând palma cu Iuda UDMR, abia acum își dau seama ce au votat și, până le urmă, din păcate, ce a ieșit! O mare dezamăgire! O regretabilă, de nepermis, atitudine sfidătoare, aroganță și trădare!

Până la urmă, negocierile PSD-UDMR (care vrea drepturi fără precedent în această Românie) au eșuat. Așa că, dacă vor zi națională, de 15 martie, în România, n-au decât să meargă ei, frumușel, la Budapesta! Acolo facă ei ce vor. Dar nu aici! Noi avem Ziua Națională a noastră, la 1 Decembrie! Pentru că, vorba lui Traian Băsescu, nu-i permis ca unii „să arunce propria istorie într-o budă!", atingând, provocator și sfidător, sentimentele naționale ale poporului român!

Oare de ce a făcut Dragnea pasul înapoi? Urma moțiunea de cenzură, iar mulți parlamentari din Transilvania (care, până la urmă una au spus, iar alta au făcut, votând moțiunea!) l-au amenințat, revoltați, pe Dragnea, care, sub iureșul protestatar al deputaților și senatorilor PSD, al organizațiilor din Ardeal, a fost nevoit să cedeze. Pentru că gestul lui trădător este considerat și jignitor, și aberant. Așadar, până la urmă târgul n-a reușit, proiectul Legii Statutului Minorităților Naționale mai așteaptă, anumite proiecte udemeriste au fost deja retrase de pe ordinea de zi, pentru a atenua aceea insultă adusă sufletelor românilor. Până și Academia Română a intervenit: „15 martie - zi națională? Este un gest iresponsabil (…) Este ignorată istoria românilor (…) Nu banalizați cei 100 de ani de la Unire!". Extremismul unguresc încearcă să formeze, acel așa-zis Ținut Secuiesc, al autonomiei teritoriale, pe criterii etnice, prin legi ale enclavizării, paralele cu ale Statului Român. Acum, când, la Budapesta, a apărut organizația iredentistă „Trianon - 100", pregătită și anunțată cu tobe mari, goarne și surle, alte scenarii sunt puse la cale.

Acum, după ce moțiunea de cenzură a obținut 241 de voturi, cu doar opt, față de pragul admis, după un vot la vedere, sub control PSD, victoria fiind decisă de comportamentul fariseic al grupului minorităților naționale, o victorie a la Phyrus, după ce liderii PMP au legat un tricolor la ușa biroului lui Dragnea, din Camera Deputaților, altfel, se pune problema. Dragnea a făcut pasul înapoi, UDMR s-a burzuluit rău, deoarece una s-a spus și, până la urmă, alta s-a făcut, așa că, în semn de protest, n-a mai participat la votul moțiunii de cenzură, pentru a susține PSD. Scenariile Dragnea - Hunor au fost zădărnicite. Deocamdată. Ce guvern va urma? Există o întrebare: nu cumva cele mai sus- amintite, imediat vor fi aduse în actualitate, de viitorul guvern PSD, și va fi întors macazul, iar UDMR va fi chemată la guvernare? Pe la noi totul este posibil!

Oricare român are dreptul să întrebe: chiar sunt Dragnea, Tăriceanu și ai lor, zdraveni la cap? Chiar sunt ei români? Ce fac Dragnea și Tăriceanu, ai lor apropiați? Fac promisiuni, acordă privilegii, supradrepturi unor dușmani ai României, acțiuni antiromânești care nu-i privesc doar pe cei doi, ci o întreagă țară. Asta ți-o pregătesc ție, mai-marii, Transilvanie frumoasă! Or, Țara aceasta, România noastră, trebuie să fie, așa cum ne-au lăsat-o înaintemergătorii, la 1 Decembrie 1918! Adică, întreagă!

Lasă un comentariu