Bursele medicilor rezidenți vor fi plătite în continuare!


Categorie: Economic
|
15-07-2017
Nr: 132
|
Autor: LUCREȚIA POP
|

În ședința de joi, 13 iulie 2017, Guvernul a aprobat o ordonanță de urgență, conform căreia bursele pentru medicii rezidenți, în cuantum lunar de 670 lei, se vor plăti în continuare.

Actul normativ modifică Ordonanța Guvernului nr. 18/2009 privind organizarea și finanțarea rezidențiatului, care prevede că bursa de rezidențiat se acordă până la data la care personalul respectiv beneficiază de salariul de bază sau solda de funcție, la nivelul reglementat de Legea nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

„Plata lunară a bursei de rezidențiat se realizează din bugetul de stat, prin bugetul aprobat al Ministerului Sănătății, pentru unitățile sanitare de stat din subordinea sa și pentru unitățile sanitare de stat din subordinea autorităților administrației publice locale, precum și prin bugetul aprobat Ministerului Muncii și Justiției Sociale, pentru rezidenții din cadrul Institutului Național de Expertiză Medicală și Recuperare a Capacității de Muncă", precizează Guvernul, într-un comunicat de presă.

Adaugă comentariu

Title:
Nume(*):
Email:
Reply Notify:
Website:
Comentariu(*):
Code in the picture:
 
Note: Your comment has been received and is awaiting approval