Poveste sinistră

Distribuie pe:

Pe rețelele de socializare circulă de ceva vreme o amuzantă poveste și, dacă nu ați citit-o, a venit vremea să vă amuzați și dumneavoastră.

„Demult, tare demult, exista un rege căruia îi plăcea să pescuiască. Într-o zi frumoasă de vară, a chemat meteorologul curții și l-a întrebat cum va fi vremea mâine, pentru că vrea să meargă la pescuit. Meteorologul l-a asigurat că mâine va fi o vreme excepțională, numai bună de pescuit.

A doua zi, regele și-a luat regina și au plecat la pescuit. Pe drum, s-au întâlnit cu un țăran care trăgea după el un măgar. Țăranul l-a văzut pe rege cu undițele și i-a spus cu blândețe:

- Majestate, mai bine faceți cale întoarsă. O să plouă torențial în câteva minute. O să fie furtună mare! Regele a fost politicos, își iubea supușii și i-a spus țăranului:

- Am cel mai bun meteorolog din tot regatul, e cel mai experimentat dintre toți. În plus, îl plătesc și foarte bine. El mi-a spus că azi nu va ploua deloc. Am încredere în el. Nu te supăra!

În câteva minute, a început o ploaie torențială care s-a transformat, mai târziu, într-o furtună puternică. Regele, regina și suita lor au ajuns uzi leoarcă la palat. Regele a decis că meteorologul trebuie concediat și l-a chemat la palat pe țăranul cu care vorbise pe drum.

Țăranul a venit și a primit cea mai bună ofertă din viața lui. Prestigiul de a fi meteorologul regelui și să primească un salariu consistent. Din păcate, țăranul umil și sincer a decis să nu accepte oferta regelui.

- Majestate, eu nu știu nimic despre meteorologie. Eu știu despre vreme de la măgarul meu. Dacă urechile măgarului sunt pleoștite dimineața înseamnă că va ploua în ziua aceea. Așa că, regele a angajat măgarul!

Și de aici a început istoria de a angaja măgari în guvern, pentru a ocupa locurile de muncă cu cea mai mare importanță și influență."

P.S. Eu știu că prostul nu știe să râdă, el se supără, și precum maimuța își apără cu răutate convingerile. Așteptăm continuarea...

P.S. Să nu mă întrebați de morală. Are cine să v-o tălmăcească!

 

Lasă un comentariu