Compania Friesland Câmpina România, în topul celor mai mari producători de lactate pe plan mondial

Distribuie pe:

Luni, 24 iulie a.c., la fabrica din Târgu-Mureș a avut loc conferința de presă axată în principal pe activitatea companiei Friesland Câmpina România. Directorul general al companiei, Cornel Cărămizaru, a prezentat realizările companiei, precum și strategia de dezvoltare pentru următorii ani. De asemenea, a fost prezentată pe larg activitatea fabricii din Târgu-Mureș. Friesland Câmpina România S.A. face parte din compania olandeză Royal Friesland Câmpina și este situată în topul celor mai mari producători mondiali de lactate. Compania deține în România 3 centre de producție, în Târgu-Mureș, Baciu și Țaga. Friesland Câmpina este prezentă pe piața din România cu brandurile Napolact, Frico, Milli, Oke și Dots și oferă o gamă largă de produse: lapte de consum, iaurt, brânză, unt și gustări pe bază de lapte. Brandul local Napolact este în plină dezvoltare acesta fiind fabricat exclusiv cu lapte colectat de la o rețea extinsă de fermieri din Ardeal.

Fabrica de la Târgu-Mureș este principalul centru de producție pentru iaurturi și lapte al companiei Friesland Câmpina România, precum și centrul logistic al companiei. În Târgu-Mureș se produc brandurile Napolact, Milli, Oke și Câmpina. Friesland Câmpina România colectează în mod direct lapte de la circa 420 de ferme din Ardeal, vom colecta în continuare lapte de la fermele noastre partenere din Ardeal în care investim și pe care le sprijinim în fiecare zi. Colectăm zilnic de la fermierii din Ardeal aproximativ 200.000 de litri de lapte. Pentru compania Friesland Câmpina România, trasabilitatea laptelui reprezintă o necesitate absolută pentru a putea garanta cele mai înalte standarde de calitate și, mai presus de toate, produse sigure pentru consumatori. Am decis să ne concentrăm asupra fermelor cu cel puțin 25 de vaci de la care să colectăm direct și pe care le sprijinim pentru a crește nivelul de calitate al laptelui furnizat. În fabrica din Târgu-Mureș lucrează 280 de angajați care se ocupă de activitatea de producție și logistică, precum și aspectele administrative. Prin investițiile constante, fabricile noastre din Târgu-Mureș și Baciu au devenit un adevărat trend-setter în industrie, operațional, logistic și mai ales din punct de vedere al sistemelor de management integrat al siguranței alimentare, unde beneficiem deja de cele mai moderne standarde în domeniu. În fabrica din Târgu-Mureș avem peste 950 de zile de activitate continuă fără accidente de muncă. În anul 2016, au fost investiți 3 milioane de euro pentru modernizarea fabricii din Târgu-Mureș, obiectivul investiției a fost noua linie de producție a PET-urilor care a intrat în funcțiune în luna ianuarie. În fiecare lună, la fabrica din Târgu-Mureș sunt procesați 4,4 milioane de litri de lapte, 3,5 milioane de sticle de lapte și iaurturi de băut, precum și 3,5 milioane de iaurturi de tip spoonable sunt produse lunar la fabrica din Târgu-Mureș. După terminarea conferinței de presă s-au vizitat liniile de producție dotate cu tehnologii de ultimă generație datorită investițiilor făcute de compania Friesland Câmpina România.

Practic, toată procesarea laptelui se face automat și în condiții foarte stricte de igienă. În acest context, consumatorii pot cumpăra cu încredere toate produsele companiei Friesland Câmpina România, fără nicio reținere, toate produsele sunt etichetate cu inscripția BIO.

Lasă un comentariu