18 - 20 august ZILELE MUNICIPIULUI TÂRNĂVENI

Distribuie pe:

Vineri, 18 august, a debutat ediția 2017 a Zilelor Municipiului Târnăveni. Edilii au decis ca, pe viitor, în cadrul fiecărui eveniment major al orașului, să fie vernisată o stea, în semn de recunoaștere a meritelor unor personalități care s-au născut la Târnăveni. În această idee, ediția din acest an a debutat cu inaugurarea obiectivului „Aleea Stelelor", amplasat în Parcul Primăriei.

Ieri după-amiază, în prezența primarului Sorin Megheșan, a „răsărit" steaua dedicată actorului de teatru și film Ion Rițiu, de la Teatrul Național din Târgu-Mureș, cunoscut publicului datorită rolurilor interpretate în filme românești celebre: Ciuleandra, Noi, cei din linia întâi, Mircea ș.a.

Tot în prima zi a manifestării, a fost prezentat, în premieră națională, primul proiect de brand al unui oraș din județul Mureș, în cadrul conferinței „Târnăveni, pasul înainte", într-o mai amplă evaluare a perspectivelor urbei de a deveni „oraș inteligent". Inițiativa aparține Asociației Române pentru Smart City și Mobilitate.

În fine, urmează să aflăm dacă Târnăveniul va intra în Cartea Recordurilor pentru realizarea celei mai mari hărți din lume al cărei contur să fie format din oameni, sens în care peste 1.000 de târnăveneni, îmbrăcați în tricouri albe, erau așteptați vineri seara în Piața Obor pentru a trasa, împreună, harta României.

Lasă un comentariu