LA IERNUT, PROGRAM LEADERS EXPLORE PENTRU LICEENI

Distribuie pe:

După o experiență de șaptesprezece ani, timp în care Fundația Leaders Explore a ajutat peste cinci mii de liceeni din peste șaizeci de comunități din România, de programul fundației pentru anul 2017 beneficiază și nouăsprezece de elevi de la Liceul Tehnologic, din orașul Iernut: Georgiana Șuta, Bogdan Gheborean, Paul Tincuș, Oana Florea, Ioana Simona Albu, Victoria Biriș, Sebastian Șipoș, Ioana Șanta, Helga Șeulean, Lorena Boaru, Alexandra Hang, Andreea Ludușan, Tincuța Gheorghiu, Maria Szanto, Alexandra Furcea, Adrian Moldovan, Maria Natea, Casiana Zacariaș, Diana Crefelean, Carina Avram, Eunika Șimon. Ei au fost selectați în luna mai a.c., în urma răspunsurilor date la chestionarul întocmit de oameni cu experiență vastă în domenii diverse, care cred în puterea leadershipului și își doresc să construiască o Românie puternică, să formeze lideri vizionari, responsabili și curajoși, cu acces la resurse, mentorat și sprijin constant.

Despre implicarea lor în segmentul local al Programului Explore pentru liceeni, au acceptat să vorbească doi adulți și doi tineri iernuțeni.

Domnul profesor Călin Ștefan Fogoroși, directorul Liceului Tehnologic, din orașul Iernut: „De pe o rețea IT, am aflat de existența Fundației Leaders, din București, cu al său Program Explore pentru liceeni. Interesat să-mi ajut elevii, am solicitat opinia Consiliului elevilor și al profesorilor. Rezultatul a fost încheierea unui protocol de colaborare dintre Fundația Leaders și liceul nostru. Din partea liceului, sprijinirea elevilor în realizarea protocolului și a programului Explore este coordonată de doamna profesoară Monica Daniela Mateuț, director adjunct. Liceenilor din Iernut admiși în Programul Explore le-am pus la dispoziție două săli de clasă și aparatura strict necesară, un laptop, un video proiector și ecranul aferent. Suntem pregătiți să-i ajutăm și cu materiale de birotică. Contează foarte mult și sprijinul moral, de care liceenii voluntari au atâta nevoie. Eu le doresc succes".

Georgiana Șuta, elevă în clasa a XII-a: „Leaders Explore mi-a stârnit, de la început curiozitatea. Am dorit mult să fac parte din această echipă. De ce? Munca în această echipă te ajută să te cunoști pe tine însuți, să-ți descoperi calitățile și defectele. În prima sesiune am învățat să ascult, să înțeleg și să comunic ușor cu persoanele din preajma mea. M-au ajutat, în acest sens, prietenele noastre din București, Beatrice Alexandrescu, diriginta noastră, a grupului de elevi de la Liceul Tehnologic din orașul Iernut și asistenta sa, Lia Popescu. La a doua sesiune, atât eu, cât și ceilalți colegi admiși în grupul de la Iernut, am fost ajutați să ne descoperim orientarea vocațională. Urmarea a fost că, între sesiunea a doua și sesiunea a treia, eu am făcut practică la o Bancă Comercială din Târgu-Mureș. Acum, cu sprijinul Primăriei orașului Iernut, ne pregătim pentru un proiect în folosul comunității locale. Consider că, după această experiență vom fi mult mai încrezători în puterile noastre".

Bogdan Gheborean, elev în clasa a X-a, președintele Consiliului elevilor, reprezentantul elevilor în Consiliul de Administrație: „După răspunsurile pe care le-am dat la întrebările din chestionar și în timpul discuțiilor cu liderii de la București, în prima sesiune, mi s-a confirmat că am calități de comunicare. Sunt foarte bucuros să fac parte din grupul liceenilor voluntari din Iernut și că, prin programul Leaders Explore, îmi pot dezvolta competențele și pot contribui, împreună cu colegii mei, la proiectul Primăriei Iernut de reabilitare a unui spațiu de folosință comunitară. În anii următori, doresc să particip la alte proiecte locale. Sper să descopăr ce valori am, care-mi sunt punctele forte, ce mă motivează să mă dezvolt ca om de acțiune în folosul meu și al semenilor".

Doamna Laura Catarig, șef Birou Dezvoltare, Investiții și Achiziții, reprezentanta Primăriei Iernut în Consiliul de Administrație a liceului.

„Primăria și Consiliul Local Iernut, instituțiile de învățământ și de cultură, asociațiile sportive, Asociația „Rază de Soare", bisericile din oraș au un trecut bogat în practica încurajării tinerilor iernuțeni care aleg calea voluntariatului pentru a-și construi propriul vis și de a fi de folos oamenilor, comunității locale. Suntem onorați să fim parteneri, începând cu acest an, 2017, la transpunerea în realitate a unui nou program de voluntariat, Programul Leaders Explore pentru liceeni. Pe liceenii iernuțeni, Primăria orașului Iernut îi ajută moral, material și financiar să-și dovedească talentele, creativitatea și puterea de muncă, participând, de la stadiul de fezabilitate, până la finalizare, a proiectului de reabilitare a principalei stații de așteptare, din Piața 1 Decembrie 1918, a autobuzelor interurbane sau locale și de împodobire a spațiului aferent, din Parcul orașului, cu mobilier cu design modern, tineresc. Îi ajutăm astfel ca, în luna decembrie 2017, ei să poată fi recompensați cu certificatul Leaders Explore, primul nivel în leadership, certificat care le va fi de mare folos în anii de studenție și de evoluție socială".

 

 

Lasă un comentariu