Pagina 1 din 784

NU TREBUIE SĂ UITĂM DE PERICOLUL DISPARIȚIILOR DE MINORI!

26-05-2017 | de: C.L.

Joi, 25 Mai, a fost Ziua Internațională a Copiilor Dispăruți. Activitățile mai multor instituții și ONG-uri au acest punct comun. Evoluția lumii moderne aduce tot mai multe tentații

Sesizări primite la redacție - Câini periculoși lăsați liberi în spațiul public!

25-05-2017 | de: LETIȚIA BOTA

În ultima perioadă, din ce în ce mai mulți cititori semnalează o nouă modă în rândul deținătorilor de câini periculoși: aceea de a se plimba liberi în locurile publice.

Fulguiri (21)

25-05-2017 | de: Răzvan Ducan

Joi, 18 mai a.c., la Casa Municipală de Cultură „Mihai Eminescu" din TÂRNĂVENI, s- a desfășurat Concursul județean „CEL MAI BUN RECITATOR" și „CEL MAI BUN CÂNTEC DE COPIL". 

Lucrări în stupină

24-05-2017 | de: VASILE BOTA

În această perioadă, apicultorii care se îndeletnicesc cu stupăritul pe vatră vor acorda o atenție deosebită pregătirii echipamentului necesar extracției mierii. Lucrarea se va executa în spații pregătite înainte de începerea culesului

TUNELUL TIMPULUI: OAMENI, LOCURI, LEGENDE, CIUDĂȚENII ȘI OBICEIURI TRĂITE PE PĂMÂNTUL PERSAN (XVI)

24-05-2017 | de: PETRU LECHINȚAN, Târnăveni

Alături de sărbătorirea anului nou iranian, NOWRUZ, temă principală a operelor unor mari scriitori iranieni, ultima zi  de miercuri din an (se-șambe), caracterizată de cultul focului

POLIȚIA LOCALĂ TÂRGU-MUREȘ - UN MODEL DE URMAT

23-05-2017 | de: VIOLETA TEBAN

Sărbătoarea „Sfinților Împărați Constantin și Elena" este pentru Poliția Locală din România prilej aniversar, ziua de 21 mai fiind declarată prin Legea nr. 138/2015 Ziua Poliției Locale.

România are o nouă specie de... cuc!

23-05-2017 | de: LUCREŢIA POP

Societatea Ornitologică din România anunță că s-a descoperit o nouă specie de cuc în țara noastră - cucul pestriț, care a fost văzută pentru prima oară pe 6 mai 2017 de un turist german - Rolf Nessing.

Zgomotul și efectele sale

20-05-2017 | de: C.L.

Se estimează că o treime a angajaților din Europa (peste 60 milioane de oameni) sunt expuși la niveluri ridicate de zgomot mai mult de un sfert din timpul lor de lucru. La români la acesta se adaugă și zgomotul ambiental: restaurante, nunți.

A noua planet din sistemul solar

20-05-2017 | de: C.L.

Posibilitatea existenței unei planete necunoscute la marginea sistemului solar i-a preocupat în permanență pe astronomi și în acest an astronomii Konstantin Batygin și Mike Brown de la Caltech 

Un fluviu de fier topit se ascunde în adâncurile planetei noastre

20-05-2017 | de: C.L.

Un fluviu de fier topit a fost descoperit recent în zona nucleului exterior a Pământului, surprinzându-i pe cercetători.