Pensionarii cu cotizare sub 10 ani vor fi trecuți la asistați social


Categorie: Economic
|
13-02-2018
Nr: 28
|
Autor: LUCREȚIA POP
|

Proiectul noii legi a pensiilor (ținut la mare secret de guvernanți) îi va exclude din rândul pensionarilor pe cei care nu au un stagiu minim de cotizare de 10 ani, adică cei cu pensia minimă, aceștia urmând să aibă statut de asistat social, reglementat printr-o legislație proprie.

Informația a fost confirmată de ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, duminică seară (11 februarie 2018), la Antena 3.

„În primul rând, vom scoate din rândul pensionarilor pe cei care nu au cotizat 10 ani, nu au un stagiu minim de cotizare de 10 ani. Adică cei cu pensia minimă. Culmea este că cei cu pensia minimă i-au prins din urmă pe foarte mulți care au cotizat 15 - 20 de ani și care sunt tot pe la suma de 500-600 de lei. Ei vor avea un fel de statut de asistat social și vor fi într-o legislație proprie. Pentru ei, anul acesta, de la 1 iulie, pensia crește la 640 de lei.

Dar atenție: nicio altă pensie din România, inclusiv pentru ceilalți care au cotizat peste 10 ani, nu va coborî sub acest cuantum de 640 de lei.

Într-o parte, vor rămâne pensionarii care vor crește pe punctul de pensie prognozat să fie 1.775 de lei până în anul 2020, iar în partea cealaltă, nu se va mai crește pe punctul de pensie, ci, atunci când statul va considera că este necesar să mărească aceste indemnizații minime, vor fi făcute creșteri, dar clar nu în același ritm cu cei care au cotizat", a explicat ministrul Muncii. 

Adaugă comentariu

Title:
Nume(*):
Email:
Reply Notify:
Website:
Comentariu(*):
Code in the picture:
 
Note: Your comment has been received and is awaiting approval