AȘ RÂDE, DAR NU MAI POT DE PLÂNS...


Categorie: Comentariu
|
15-03-2019
Nr: 50 (7.511)
|
Autor: MARIUS PAȘCAN, deputat de Mureș
|

Este de râsul lumii acest guvern compus din marionete habarniste de partid, a căror cultură generală este compusă din lecturile textelor pe care le primesc în exercițiul funcțiunii, în mod consecvent, de la consilieri. Le iei textul din față și i-ai pierdut prin peisajul bâlbâielilor, a explicațiilor și a gafelor penibile, care le descriu pe deplin incompetența.

După ce premierul Viorica Vasilica Dăncilă ne-a delectat frecvent cu “Euro 20-20”, “imunoglobina”, după ce a constatat că “Cei care dezinformează UE sunt autiști”, că “Orice om îi este teamă de o plângere penală”, după ce a invitat oaspeți oficiali ai României la “Make a photo?” și a conchis că “Putem spune, pe scurt, că REDUCEM DEMOCRAȚIA...”, nevrednica doamnă “He, he” a dat vina pe “Criticile aduse Guvernului de către Opoziția PARLAMENTALĂ” iar, după multe alte tribulații orale de jalnică adunătură, a recunoscut candid, de la tribuna Camerei Deputaților, că “Decât să vorbesc liber și să spun prostii, mai bine să am o hârtiuță în față și să spun lucruri corecte”.

Câtă vreme capabilitățile Vioricăi Dăncilă se rezumă la a lectura textele produse de alții, este evident că premierul reprezintă mai mult un crainic sau interpret, o marionetă cititoare de prompter, iar cei care conduc guvernul sunt neștiuți de fapt, ascunși prin culise, ceea ce este foarte grav. Dar nu e de mirare, câtă vreme, din aceeași stirpe a incompetenților guvernării, i-am văzut la fel de rușinos și spectaculos la treabă pe miniștrii: panaramă - Dănuț Andrușcă, pe “genunche” - Liviu Pop, pe actorul grăbit și nedezmeticit - George Vladimir Ivașcu, pe dandyul aiuritor al finanțelor - Eugen Teodorovici, pe filosoful agriculturii metafizice - Petre Daea, pe fantastica Rovana Plumb și cei 180 de kilometri de autostradă inventați din pix sau pe Nae Bădălău, condamnat în 1988 la un an de închisoare pentru că a furat patru saci de grâu, beneficiind mai apoi de grațiere... Și, nu în ultimul rând, conduce dibace programul de guvernare infractorul specialist în luare de mită prin cimitire, ascunsă prin cavouri, specialist în tablourile ascunse prin pereți, Darius Vâlcov.

Acest tablou al guvernării apocaliptice pentru România zilelor noastre este completat de ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, remaniat inițial de rău și reinstalat acum de bun, care și-a propus să rezolve problema lipsei autostrăzilor, achiziționând drone la minister. Domnul Cuc va zbura cu drona pe cerul patriei și astfel va construi, în acest an, cei 180 de kilometri de autostrăzi lipsă, completând astfel paletarul eroilor fantastici de desene animate și filmografie science-fiction, venind în forță după Superman, Spiderman, Batman, noul nostru erou - “Cucman”. Poate așa ne vor căuta și pe noi cei de la Hollywood...

Dar peste toate fantasmele miniștrilor care spun lucruri trăsnite, oameni buni, remarcăm aberația deputatului PSD, Ioan Chisăliță, care a susținut zilele trecute că drumurile sunt foarte aglomerate, ca efect al creșterii economice realizate de guvernarea PSD. L-a completat inegalabil, trubadurul politic, Liviu Dragnea, care a conchis savant că “Economia a crescut într-un ritm mai mare decât putem dezvolta drumurile”, arătând că, deși are bani și voință, Guvernul este împiedicat să facă autostrăzi.

E jale mare pentru România, aș râde, dar nu mai pot de plâns!

 

  • Tarlea Vasile - May 2, 2019, 1:11 pm
    As rade si eu .... da cand te vad pe tine cat esti de prefacut si cat esti de "binevoitor" in ultima perioada zau ca imi vine sa plang. Cand odrasla sefului tau facea Romania de ras la Bruxeles nu mai faceai pe academicianu de lb. romana. Atunci ... era bine. Frica ti si de umbra ta daramite de marineru cu ochi de sticla.

Adaugă comentariu

Title:
Nume(*):
Email:
Reply Notify:
Website:
Comentariu(*):
Code in the picture:
 
Note: Your comment has been received and is awaiting approval