S-A ÎNTÂMPLAT O MINUNE? ZECI DE MII DE ROMÂNI AU VOTAT PENTRU UDMR?


Categorie: Comentariu
|
31-05-2019
Nr: 102 (7.563)
|
Autor: DORIN SUCIU
|

Sub acest titlu ironic, publicația online Magyar Hang - Glasul maghiar scrie: „Viktor Orbán a făcut campanie pentru UDMR în Transilvania, dar miracolul s-a petrecut dincolo de Carpați. În mod surprinzător, zeci de mii de voturi au venit la UDMR din județe în care nu trăiesc maghiari sau trăiesc extrem de puțini. (…) Dacă a fost un miracol sau pur și simplu s-au cumpărat voturi pentru UDMR de la vechiul său aliat - PSD, probabil că nu se va ști niciodată". (https://magyarhang.org/kulfold/hataron-tul/2019/05 /28/csoda-tortent-romanok-tizezrei-szavaztak-az-rmdsz-re/)

***

Fenomenul nu e nou. În urmă cu 12 ani, sub titlul FRAUDĂ ELECTORALĂ ÎN BENEFICIUL LUI LÁSZLÓ TÖKÉS / UDMR? am publicat în cotidianul Interesul public un articol despre mânăria făcută la acea dată de ciracii lui Băsescu la alegerile pentru Parlamentul European din 25 noiembrie 2007.

„Două tabele care coroborează datele privind recensământul - care se regăsesc pe pagina de web a Institutului Național de Statistică și, respectiv, pe procesele verbale pe județe afișate pe site-ul Biroului Electoral Central - alegeri pentru Parlamentul European -, arată că există un fenomen suspect în ceea ce privește numărul de voturi acordat UDMR și lui László Tökés la alegerile europarlamentare din 25 noiembrie. Ele arată că în județe în care, conform datelor recensământului din 2002, trăiesc foarte puțini maghiari, nu numai că absolut toți maghiarii au votat, dar și că un număr de 3 sau 4 ori mai mare de români au votat pentru UDMR sau Tökés!

Cazul cel mai relevant este al județului Botoșani, unde trăiesc 83 de maghiari, iar numărul de voturi exprimate pentru UDMR este de 263, iar pentru László Tökés de 862! În total 1.125… Nici mai mult, nici mai puțin... Ceea ce este și mai ciudat, este că, în timp ce în județele din Transilvania locuite de un număr semnificativ de maghiari, proporția este constant în favoarea UDMR - rata fiind cam 2/1 - în județele din Muntenia, Moldova sau Dobrogea, rata se inversează, ba chiar ajunge în unele județe chiar 3/1 în favoarea lui Tökés! Vezi județele Argeș, Botoșani, Brăila, Buzău, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Galați, Giurgiu, Ialomița, Iași, Neamț, Prahova, Suceava, Teleorman, Tulcea, Vaslui și Vrancea. Ceea ce este absurd dată fiind notorietatea actelor și declarațiilor antiromânești ale acestuia.

În afară de metodele clasice, fraudarea se poate produce și prin mijloace electronice. S-ar putea ca în cazul de față să fie vorba de așa ceva, având în vedere proporția constantă foarte asemănătoare a voturilor pentru UDMR în județele cu o semnificativă populație maghiară și exact inversă în favoarea lui László Tökés în județele cu populație maghiară redusă, ceea ce, din punct de vedere al teoriei repartițiilor statistice, este exclus să se întâmple în realitate.

Desigur, numărul de voturi suspecte date UDMR sau lui Tökés a influențat, chiar dacă nu decisiv, succesul acestora în alegerile pentru Parlamentul European. El a fost obținut în condițiile participării reduse a românilor scârbiți de politicianism, neinteresați de un scrutin fără miză pentru ei, și a unei lupte politice acerbe care a polarizat maghiarii din România de partea partidului unic sau a episcopului extremist (nu a vreunei presupuse conștiințe civice) și i-a făcut să participe proporțional în număr mai mare decât populația majoritară".

P.S. Au urmat porcăriile făcute României în Parlamentul European și acordarea decorației Steaua României lui László Tökés de către Băsescu!

ÎNTREBAREA CARE SE PUNE ESTE: CINE, DE CE ȘI PRIN CE MECANISM COMITE ACEST TIP DE FAPTE PENALE?

 

 • weber paul - June 5, 2019, 7:58 pm
  domnule Suciu, nu este deloc asa, e vorba de totul altceva se numeste secretul de vot
  Daca se miscau voturi de PSD, se rezolva prin Bihor, Mures etc si gata, nimeni nu stia, totusi e vorba doar de 30.000 de voturi.
  Cei care au votat cu UDMR probabil ca sunt simpatizanti din totul alte motive, sunt multi in REGAT care nu indraznesc sa isi asume public originia, pentru ca sa recunosti in Giurgiu ca ai un bunic ungur e sinucidere curata, si omul tine ascuns.
  Apoi nu toti romanii sunt prin definitie antimaghiari, dupa studiile Nato de prin 1995, potentialul agresiv interetnic la romanii de rand este de 3-5 %, adica din 100 de barbati romani intre 18 si 50 de ani mai putin de 5 chiar ar omora un ungur, (la sarbii este de 20-25 % iar la albanezi cca 70 %), poate ca unii romani voteaza cu UDMR chiar din acest motiv, cand vad un individ cu spume la gura ca vrea distrugerea ungurilor, e posibil sa voteze cu UDMR pt protejarea lor. In timpul razboiului nu toti SS erau crimimali, sunt zeci de relatari de rusi, evrei etc scapati de la moarte tocmai de catre SS istul care ii ducea la executie. Indiferent cine au fost cei 30.000 din Regat care au votat cu UDMR ul, e votul lor.


 • Stefan - July 20, 2019, 2:35 pm
  Stimata redactie,

  mai schimbati articolele din cand in cand?

  Cu stima
  Suciu

Adaugă comentariu

Title:
Nume(*):
Email:
Reply Notify:
Website:
Comentariu(*):
Code in the picture:
 
Note: Your comment has been received and is awaiting approval