EMISIUNE NUMISMATICĂ: 140 DE ANI DE LA ÎNFIINȚAREA SOCIETĂȚII DE CULTURĂ MACEDO - ROMÂNĂ


Categorie: Economic
|
12-09-2019
Nr: 173 (7.634)
|
Autor: LUCREȚIA POP
|

Banca Națională a României va lansa în circuitul numismatic, începând cu data de 18 septembrie 2019, o monedă din argint cu tema 140 de ani de la înființarea Societății de Cultură Macedo - Română.

Aversul monedei prezintă Statuia ,,Lupa Capitolina” (Lupoaica), simbol al latinității, adoptat și de Societatea de Cultură Macedo - Română, și un fragment din statutul societății; inscripția în arc de cerc “ROMANIA”, valoarea nominală “10 LEI”, stema României și anul de emisiune “2019”, iar reversul redă portretul și numele lui Calinic Miclescu, mitropolit primat și președinte onorific al Societății de Cultură Macedo - Română, și portretul și numele lui V.A. Urechia, secretar, membri fondatori ai acesteia; inscripția în arc de cerc ,,SOCIETATEA DE CULTURA MACEDO - ROMANA” și anul înființării societății ,,1879”.

Tirajul emisiunii este de 300 de monede din argint, prețul de vânzare (exclusiv TVA, inclusiv certificatul de autenticitate) este de 350 de lei pentru o monedă, iar lansarea în circuitul numismatic se realizează prin sucursalele regionale București, Constanța, Dolj, Cluj, Iași și Timiș ale Băncii Naționale a României.

Pentru rezervarea pieselor numismatice în vederea achiziționării, se poate utiliza formularul publicat pe site-ul www.bnr.ro.

Adaugă comentariu

Title:
Nume(*):
Email:
Reply Notify:
Website:
Comentariu(*):
Code in the picture:
 
Note: Your comment has been received and is awaiting approval