Drujbasii Romaniei

Distribuie pe:

FACEM CE FACEM SI (NE) TAIEM PADURILE!

Un raport Greenpeace arata ca suprafata impadurita a Romaniei este de 27,4%, aproape jumatate fata de statele membre ale Uniunii Europene. Din aceasta suprafata, jumatate apartine statului. In pofida acestui fapt, suprafata impadurita a tarii noastre se reduce continuu. Agentiile de presa, dar si unele ziare centrale au relatat ca deputatul PSD de Arges, Catalin Marian Radulescu, medic de profesie, si-a convins zeci de colegi parlamentari ca padurea nu este un lucru bun, ci trebuie taiata pentru a asigura dezvoltarea turismului montan. Pai, ce "turism montan" o fi acela cu munti golasi?! In expunerea de motive a initiativei legislative se arata ca strategia nationala de turism trebuie sa se bazeze pe turismul montan, pentru ca in Romania exista doar doua luni de vara pe an!!! Si pentru ca turismul montan sa prospere, arborii care stau in calea construirii de "complexuri sau resorturi turistice� etc., etc., trebuie taiati! Cu alte cuvinte, turismul montan ar fi o noua momeala pentru defrisari. Culmea e ca aproape o duzina dintre semnatarii acestui proiect de lege sunt proprietari de paduri! Un lucru este cert. La cate ilegalitati se fac in afacerile cu lemne (de pe urma carora unii au facut� milioane!), parlamentarii romani au venit cu minciuna numita turism montan: "Orice investitie in turismul montan nu va determina taierea abuziva a padurilor, asa cum s-a intamplat in domeniul industrial al lemnului, ci numai cat va fi nevoie pentru constructia complexurilor turistice montane�. Interesanta exprimare, foarte la obiect: cat va fi nevoie. Candva, vom regreta aceste actiuni iresponsabile. De altfel, acest "candva� a si sosit deja, daca avem in vedere ca, in urma inundatiilor din acest an, autoritatile au dispus efectuarea unei anchete in judetul Gorj pentru a vedea daca inundatiile din ultima perioada au fost provocate de cauze naturale sau de exploatari forestiere in afara reglementarilor legale, potrivit ministrului Mediului, Attila Korodi. De mentionat ca, potrivit vicepremierului Gabriel Oprea, un numar de 185 de localitati au fost afectate de inundatii, o persoana a murit si altele patru sunt date disparute. De asemenea, 1.184 de persoane au fost evacuate, 99 de locuinte au fost distruse, 168 de locuinte au fost avariate, iar 2003 inundate. Fara comentarii� GHEORGHE GIURGIU

La Ministerul Culturii, o "bipeda� demna de Olimpiada penalilor

Cine l-a sfatuit pe Kelemen Hunor sa candideze la presedintia Romaniei a facut o gluma proasta. Preacuviosul urmas al lui Attila a luat-o in serios si, cu un curaj nebunesc, s-a aruncat in cap, anuntandu-si candidatura in cadrul Consiliului Permanent al formatiunii U.D.M.R., reunita la Cluj. Minoritatea maghiara nu-i prea mai are la suflet pe liderii lor infocati si cu dragoste pentru razmerite sangeroase, precum cea din martie 1990, de la Targu-Mures. Maghiarii din Romania vor sa traiasca in liniste si pace cu toti cetatenii Tarii, indiferent de etnie. Hunor are, cred, visuri nabadaioase cu fotoliul de presedinte al Romaniei si a dorit sa lase fuguta biroul Ministerului Culturii, pe care l-a zgariat cu coatele, si pe cel de vicepremier, pe miini bune. Cui? Unei cucoane de 49 de ani, aflata in clasa a I-a la Senatul Romaniei, deci in primul mandat, de profesie, patron, economist, viceprimar. Biografia doamnei Biro Rozalia arata ca in cariera sa nu s-a intersectat deloc cu centura culturala, ci mai degraba cu cea financiara. Daca Ministerul Culturii este lasat drept mostenire unei nulitati etno-culturale se intelege ca poporului roman i se ia, treptat, portia de educatie si cultura. Motivul e usor de ghicit: un popor needucat si incult poate fi usor manevrat potrivit "pohtelor� netrebnicilor ajunsi la Putere. MARIA DIANA POPESCU

Udemeristii n-au nicio tangenta cu promovarea si respectarea culturii romanesti

Doamna propusa pentru minister conduce organizatia de femei a formatiunii maghiare care se vrea partid � dar nu-i decat un bazdac cu pretentii si bucluc in Guvern �, este presedinte al Comisiei senatoriale pentru drepturile omului, culte si minoritati. Potrivit biografiei de pe site-ul Senatului, a fost intreprinzator, asociat la o firma din Oradea, director executiv si director general in cadrul unei companii. In anul 2000, a devenit consilier local si apoi viceprimar al Oradei, unde s-a ocupat de coordonarea Directiei economice, Administratia patrimoniului imobiliar si Administratia social-comunitara. Tipic politicii romanesti: un cumul de functii pompoase, facatoare de bani pentru posesor si de nimicuri pentru societate. Extrem de multe gravitati ne-a livrat clasa politica din Romania! Multe a mai patimit si patimeste poporul roman de pe urma ei si tot mai multi dusmani trag cu dintii de cultura, istoria si identitatea romaneasca. Dupa cum putem constata, la Ministerul Culturii din actualul guvern, "multa minte nu se cere, prost sa fii, sa ai putere�. Udemeristii n-au nicio tangenta cu promovarea si respectarea culturii romanesti. Asadar, sa ne bucuram ca doamna propusa pentru Ministerul Culturii, care are un trecut gravat in probleme si nu vorbeste bine limba romana, a fost anchetata de D.N.A. pentru abuz in serviciu si conflict de interese, pentru ca, in 2006, pe cand era viceprimar al municipiului Oradea, dar si membru in Consiliul de Administratie al Fundatiei Partium, ce functioneaza pe langa formatiunea udemereului din Bihor, a aprobat inchirierea catre aceasta fundatie a unui imobil din centrul orasului. Printr-o minune, insa, dosarul a fost clasat definitiv la Sectia de Urmarire Penala si Criminalistica a Parchetului General, pe 8 iulie anul acesta, cu putin inainte ca doamna in cestiune sa fie propusa oficial pentru cele doua portofolii lasate mostenire de Kelemen Hunor, incepand cu 1 august.

Farsa cu bipezii i-a adus popularitate

Orizontul cultural neobisnuit al doamnei Rozalia ii permite o excelenta schilodire a limbii romane si a intelesului acesteia, fapt ce a dus in 2010 la o cazatura strasnica in plasa unui jurnalist. Farsa cu oamenii bipezi, mandria sa, i-a adus popularitate si a facut inconjurul Romaniei prin intermediul radioului, apoi prin presa scrisa. Cand jurnalistul Buzdugan s-a recomandat drept reporter la Realitatea TV, care vrea sa faca o emisiune in Oradea despre copiii bipezi, luata prin surprindere, viceprimarita Rozalia, responsabila cu problemele sociale, a confundat bipezii cu cersetorii si a acceptat incantata sa participe la emisiunea despre umblatorii in doua picioare. Doamna Biro l-a asigurat pe Buzdugan c a "majoritatea copiilor bipezi din Oradea provin din alte localitati si ca pe strazile din municipiu abia daca pot fi gasiti unul sau doi, pentru ca Politia Comunitara i-a ridicat aproape pe toti.� Mama a doi copii, viceprimarita a spus ca nu are niciun biped in familie. Bravo, doamna! Asta da, cultura generala!

Vai de mine, Laszlo T�kes are dreptate!

In plus, doamna se bucura din anul 2000 de atitudinea critica a agentului cu sutana, Laszlo T�kes, fost presedinte de onoare al udemere, care a afirmat ca organizatia mentionata este "un partid etno-business, care nu face decat sa asigure inflorirea afacerilor propriilor lideri, atat cu forinti de la Guvernul Ungariei, cat si cu lei de la Guvernul Romaniei, iar doamna Rozalia impreuna cu liderul udemere Bihor, Alexandru Kiss, si cu presedintele executiv al organizatiei judetene, deputatul Szabo Odon, conduc Fundatia Mecena, care a deturnat 1,3 milioane forinti, oferiti la finele anilor 1990 de Guvernul de la Budapesta pentru construirea Centrului Cultural �Ady Endre� in judetul Satu Mare, folosind doar o parte din bani pentru construirea la Oradea a unui �centru de petreceri� si neputand justifica cheltuirea a 1,2 milioane de forinti.� Pentru prima data in cariera sa devianta, ii dau dreptate lui T�kes. Daca pesedistii accepta tot ce le vara udemeristii sub nas pentru ministere si alte functii bagatoare de bani in cont, inseamna ca sunt extrem de disperati pentru obtinerea de voturi si vor unge la Ministerul Culturii noastre o "bipeda�, citand din vasta cultura a viitoarei doamne ministru, demna de Olimpiada penalilor.

Lasă un comentariu