Vesti bune de la INS!
Ieftinirea alimentelor si a serviciilor a scazut si inflatia„

Potrivit datelor publicate de Institutul National
de Statistica (INS), cartofii, ouale, zaharul, citricele
si conservele de legume au fost alimentele care
s-au ieftinit cel mai mult in luna iunie comparativ
cu luna mai. Una peste alta, preturile alimentelor
au scazut, pe ansamblu, cu peste 0,7% in intervalul
mentionat. O alta veste buna oferita de INS: rata
inflatiei anuale (pe ultimele 12 luni) a atins un nou
minim istoric de 0,66% in iunie, dupa scaderea
preturilor de consum cu aproape 0,3% in iunie
2014, comparativ cu mai 2014, pe fondul ieftinirii
alimentelor si serviciilor.

Pretul cartofilor a scazut in iunie 2014 cu 9,5%
fata de luna mai 2014; legumele si conservele
de legume (altele decat cartofii, fasolea si
leguminoasele) s-au ieftinit cu 6%, ouale � cu 4%,
citricele � cu 2,5%, iar zaharul � cu 2,7%.
Pe de alta parte, mierea s-a scumpit cu 1%,
iar fructele proaspete � cu 0,43%. Comparativ
cu iunie 2013, preturile alimentelor sunt mai
mici, in medie, cu 3,18%, produsele nealimentare
sunt mai scumpe cu 3,02%, iar serviciile sunt
mai scumpe cu 2,77%, conform datelor INS.

Lasă un comentariu