PARTIDUL NAȚIONAL LIBERAL - FILIALA MUREȘ ȘI-A PREZENTAT CANDIDAȚII LA ALEGERILE LOCALE PENTRU FUNCȚIA DE PREȘEDINTE AL CONSILIULUI JUDEȚEAN MUREȘ ȘI PRIMĂRIILE DIN TÂRGU-MUREȘ, SIGHIȘOARA, REGHIN ȘI TÂRNĂVENI

Distribuie pe:

La conferința de presă care a avut loc în data de 1 iulie a.c. cu începere de la ora 14, în afara cortului de la “Gallery Wedding Garden” din Aleea Carpați, au fost prezentați candidații liberali pentru alegerile locale care vor avea loc, se pare, în toamna anului în curs, pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Mureș și primăriile din Târgu-Mureș, Sighișoara, Reghin și Târnăveni.

Liberalii l-au propus candidat pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Mureș pe senatorul Cristian Chirteș, președintele PNL Mureș. Cristian Chirteș a subliniat faptul că PNL are întocmit un program de guvernare locală. La nivel național, guvernele anterioare, neliberale, au direcționat majoritatea fondurilor pentru dezvoltare spre alte județe. Ca președinte al Consiliului Județean Mureș va lupta pentru dezvoltarea județului Mureș, pentru a se apropia ca nivel de prosperitate de județe precum Timiș, Bihor, Cluj, Alba și altele, unde administrația județeană și locală este liberală.

Pentru funcția de primar al Primăriei Târgu-Mureș, liberalii mureșeni o susțin pe prof. univ. dr. Theodora Benedek. Din succinta prezentare a programului pentru funcția de primar, a afirmat că nu va face compromisuri în perioada mandatului, se va călăuzi conform sloganului pe care l-a lansat anterior, “Hai, să ne facem bine!”, dorește bunăstarea populației târgumureșene prin atragerea de investitori și fonduri europene, fonduri din care nu se poate fura și nici deturna spre alte obiective, dorește ca Târgu-Mureșul să devină un oraș 100% al târgumureșenilor, nu ca acum, în proporție de 10% din târgumureșeni care se află în bunăstare, să amenajeze spații verzi, parcări, va pune accent pe educație și sănătate.

Pentru Primăria Reghin, liberalii îl susțin pe Gabriel Toncean. El este mai recent intrat în politică, este președintele Federației Române de Culturism și Fitness, președintele Federației Balcanice de Culturism și Fitness. Reghinul a avut o administrare liberală doar în perioada interbelică.

Candidatul pentru Primăria Târnăveni al liberalilor este Sorin Megheșan, primar al municipiului Târnăveni din anul 2012, fiind acum la finalul celui de-al doilea mandat. Între anii 2008-2012 a fost viceprimar.

Candidatul liberalilor pentru Primăria Sighișoara este Constantin Mihai Fiscu, în vârstă de 52 de ani, și este vicepreședinte al Uniunii Contabililor din Județul Mureș. Liberații își propun pentru Sighișoara, printre altele, reactivarea proiectului de realizare a centurii ocolitoare a municipiului Sighișoara, atragerea de fonduri europene și guvernamentale pentru dezvoltare, considerând administrațiile anterioare neputincioase.

S-a arătat în continuare că în perioada de criză, provocată de pandemie, Guvernul liberal nu a închis șantierele, s-a lucrat ținându-se cont și de restricțiile impuse. Proiectele-program ale candidaților la alegeri vor fi finalizate ulterior întrucât încă nu este stabilită data certă a alegerilor. Pentru alegerile locale, pentru a stabili data la care se vor desfășura, Guvernul a trimis un proiect de lege către Parlament, care va lua o decizie, probabil după 15 iulie, cu data propusă pentru alegeri locale la 27 septembrie. După ce se va cunoaște data exactă a alegerilor și alte date cuprinse în lege, se va da forma finală proiectului liberal care va fi adus la cunoștința electoratului în timp util. Să mai precizăm, după cum a adus la cunoștința presei Cristian Chirteș, în județul Mureș, liberalii au 81 de organizații la nivel județean, 10 consilieri județeni, 328 consilieri locali și 31 de primari. Liberalii își propun, pe lângă câștigarea funcției de președinte al Consiliului Județean, și obținerea a 14 funcții de consilieri județean.

Lasă un comentariu