CAT DE DISPERATPOTI SA FII, CA SATE IMBRACI IN VIOLET?

Distribuie pe:

nu ma dau in vant dupa culoarea violet, o prefer in irisi si in parfumatele flori de Parma, singura nuanta cu care rezonez fiind acel liliachiu incetosat de griurile primaverilor mele bucurestene. Ca accesoriu al unui partid cu ambitii populiste, culoarea mi-a parut, din start, vulgara si perversa, in ton cu politica desantata, inzorzonata cu promisiuni fara acoperire ori bun-simt, adresate cu precadere electoratului flamand, lipsit de orizont, dezamagit si revoltat, de catre guresul caracalean si adunatii sai, evadati de prin mai toate cele partide, ori cu state de ex-profesionisti refulati, lasati la vatra de care mai de cari servicii.

Mai ales in zilele acestea, de targuieli la nivel "inalt�, in goana dupa scaune plusate si stipendii grase, lacomia disperata a Puterii isi da poalele peste cap fara complexe de vreun fel, din sincer dor si drag de majoritate parlamentara, cantand in struna mascariciului violet, care, brusc lovit de amnezie, cheama "ciocoimea� � scuipata in cap, cu manie proletara, pana mai ieri, zice-se, pana si din gradinile Vaticanului, ori de prin santurile umezind pinii din Roma � la o mandra si patriotica sezatoare anti-basesciana.

In naivitatea mea � amendabila, desigur, demonstrand imaturitate politica! �, imi imaginam ca individul va fi tratat cu revolutionar si suveran dispret macar de aripa stangace, dar... surpriza de proportii: "Daca Dan Diaconescu vrea sa facem o alianta anti-Basescu, suntem acolo�, a clamat, prompt, presedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, unele surse afirmand ca acesta ar fi fost chiar prezent la o intalnire cu secretarul general al PPDD, Liviu Neagu.

"Fa-te frate cu Dracu pana treci puntea!� pare a fi sloganul in trend. Cum ziceam, presupun ca targuielile s-au purtat in contextul in care social-democratii au nevoie de voturile PPDD pentru a obtine majoritate in Parlament, dar Liviu Dragnea a negat: "Am avut o discutie despre majoritatea de la Teleorman. Eu sustin majoritatile cu PPDD in toata tara, primul exemplu il voi da eu, am anuntat asta sambata la Alexandria. O sa va anuntam daca va avea loc�.

Pai, da! Mare pricopseala ar fi, si mare onoare pentru PSD, cel mai mare si mai tare, pana mai ieri, partid romanesc! Vai si jaj! Dupa acest moment istoric, presedintele fondator al PPDD, Dan Diaconescu, a chemat la raport parlamentarii PPDD, in conferinta de presa ulterioara lansand un apel catre toate partidele, pentru "o noua alianta, atipica, impotriva lui Traian Basescu�: "Ii invit pe toti oamenii alaturi de mine, sa facem alianta anti-Basescu. Acest protocol trebuie facut de urgenta. Nu as putea tolera numirea lui Basescu ca premier, dupa alegeri. Ii invit pe cei de la PNL sa ni se alature�.

Nu sunt fan Basescu, dar ma irita peste poate tupeul acestui puscariabil, care pana acum a fraierit o gramada de lume, demonstrandu-ne fatis nu numai ca suntem incapabili de a trimite escrocii acolo unde le e locul, dar mai suntem si lasi, coruptibili si santajabili, unii, lasandu-i sa se catere nestingheriti in fruntea bucatelor. Avem ce meritam! In mod clar, legile, in tara asta, sunt facute pentru a fi ocolite si aplicabile� doar altora!

Micutul zice ca nu exclude o alianta cu PSD: "Daca PSD raspunde la apelul meu, vom colabora cu ei. Daca domnul Ponta ma vede acum la televizor, si vrea sa ni se alature, il astept�, a spus Diaconescu. Nu stiu daca, ce, si mai ales cat a digerat (daca a vazut!) domnul Ponta din relatarea cu pricina, dar ma intreb de ce seful PPDD nu s-a adresat si lui Klaus Johannis. Oare se temea de reactia teutonului, "dispus sa candideze la Presedintie, in situatia in care i s-ar propune acest lucru�? Unele filiale liberale deja s-au exprimat pentru sustinerea lui Johannis in cursa pentru Cotroceni. "In cazul in care imi propune cineva asa ceva, sunt dispus�, a spus presedintele interimar liberal (dupa demisia lui Crin Antonescu), precizand ca este vorba despre un punct de vedere personal si ca decizia in acest sens trebuie luata de Congresul partidului: "Nu m-a rugat nimeni sa fac asa ceva, dar eu i-am rugat pe colegii din partid sa dezbata in organizatiile lor aceasta chestiune, dupa care probabil vom avea, intern, o faza de armonizare, si Congresul poate sa ajunga in faza sa ia o decizie�, a explicat Johannis. El a mai spus ca va vizita organizatiile PNL sau cel putin regiunile, pentru a avea discutii cu colegii din partid in pregatirea Congresului. Destept baiat! Bun jucator. Si frumusel!

Deci, va fi distractiv! Se anunta o batalie pe cinste!

Liviu Dragnea preciza, luni, ca PSD isi doreste sa faca majoritati cu PPDD in toate consiliile judetene si consiliile locale ale localitatilor mari, aratand ca este posibila inclusiv incheierea unei intelegeri la nivel parlamentar intre cele doua formatiuni: "Daca Dan Diaconescu vrea sa facem o alianta anti-Basescu, suntem acolo. Daca e vorba de o alianta anti-Basescu, ne asezam la masa si stabilim. Iar daca nu a inteles ca PNL e pro-Basescu, inseamna ca a fost plecat din tara�.

Hopa-hopa! "Viitor de aur tara noastra are�� suna un cantec patriotic al timpurilor apuse. Oare?

Intrebat daca este posibila si intrarea PPDD la guvernare, Dragnea a raspuns: "Numai pe o simpla declaratie nu pot sa raspund la asta, dar suntem deschisi sa purtam o discutie destul de aplicata. Ne hotaram sa discutam. Dupa ce stabilim termenele unui eventual acord, il facem public�.

Iarasi citez: "Fa-te frate cu Dracu� pana treci puntea!�. De fapt, gura nu doare�, urma - pardon!- urna alege, de fapt, cel care numara voturile. Si, uite asa, iar o luam de la capat.

Chiar o luam de la capat?

"Iac-asa se joca fata: si pe stanga, si pe dreapta!� � zice un cantec popular, cules de Ion Vidu. Nu conteaza ca-i banatean � cantecul, nu Diaconescu, violetul e oltean din Caracal. Frumos oras, de pe vremea imparatului roman Caracalla, l-am vazut anul trecut, are un parc superb� Prosti din legendara caruta rasturnata acolo nu am intalnit � ioc! �, erau, pesemne, plecati demult la Domnul, ori poate la�Capitala, sa ingroase turma votantilor.

Apropo, pana la urma, noi cu cine votam?

Cat de disperat trebuie sa fii, ca sa te imbraci in violet? Mai exact, cat de disperat trebuie sa fii ca sa te imbraci, in general? Fiindca, oricum, si din orice directie am privi lucrurile, deocamdata� "imparatul e gol�!

Lasă un comentariu