Miercuri, 14 mai, la sediul Fabricii de Bere din
Ungheni, a avut loc conferinta de presa desfasurata
sub genericul "Piata berii din Romania, Targu-Mures,
14 mai�. In preambulul conferintei, Constantin Bratu,
director general al Asociatiei Berarii Romaniei, a spus:
"Scopul acestei intalniri cu mass-media din TarguMures face parte dintr-un program al Asociatiei Berarii
Romaniei, avand ca rol sondarea preferintelor
consumatorilor de bere din Romania. Berea este, fara
indoiala, o prezenta nelipsita din viata romanilor.
Indiferent de modul in care isi petrec timpul liber �
alaturi de familie sau de prieteni �, romanii prefera sa
consume bere�, a completat Constantin Bratu, director
general al Asociatiei Berarii Romaniei. La randul sau,
Onno Rombouts, presedintele Asociatiei Berarii
Romaniei, s-a referit la importanta sectorului berii din
Romania, acest sector fiind un stimul important pentru
economia Romaniei. "Cu zero evaziune fiscala pe lantul
de productie, 76.700 de locuri de munca create pentru
romani si un inalt nivel al valorii adaugate, industria
berii din Romania are o contributie importanta in
economia Romaniei. In plus, peste 97% din berea
consumata de romani este produsa la ei in tara, iar
nivelul acumulat al investitiilor membrilor Asociatiei
Berarii Romaniei s-a ridicat pana in prezent la 1,25
miliarde de euro. Sectorul berii contribuie cu aproape
60% din totalul accizei colectate la bugetul de stat de
pe piata bauturilor alcoolice, iar jumatate din pretul
berii il constituie taxele virate la bugetul Romaniei.
Din pacate, potrivit unei analize a companiei de
consultanta AT Kearney, cresterea accizei la bere in
2013 se estimeaza ca a condus la o diminuare cu 155
de milioane lei a incasarilor bugetare provenite din
acciza si TVA pentru bere, comparativ cu varianta in
care acciza ar fi ramas la nivelul anului precedent�, a
conchis Onno Rombouts, presedintele Asociatiei
Berarii Romaniei. Directorul Fabricii de Bere din
Ungheni, Szabo Istv�n, a prezentat procesul
tehnologic de producere a berii, apoi a avut loc turul
Fabricii de bere, fiind vizitate toate sectiile de
productie. Aici a fost prezentat detaliat intreg
procesul tehnologic de producere a berii de catre
sefii sectiilor de productie.
Intreg procesul de productie este controlat si asistat
automat, datorita ingredientelor naturale folosite. Berea
fabricata la Ungheni se situeaza la un nivel calitativ
superior, gustul dulce-amarui conferindu-i un atu in
plus in preferintele consumatorilor de bere din Romania.