15 martie, Ziua Internationala
a Drepturilor Consumatorului

Distribuie pe:

Ziua Mondiala a Drepturilor Consumatorilor se sarbatoreste in fiecare an in 15 martie. La nivel judetean, Comisariatul Judetean de Protectie a Consumatorului (C.J.P.C.) Mures a marcat evenimentul prin desfasurarea unor activitati deosebite. Tema anului 2014 a fost "Informarea corecta, completa si precisa a consumatorilor", atat in randul elevilor, cat si a persoanelor mature.

Pentru promovarea informatiilor referitoare la Ziua Mondiala a Drepturilor Consumatorilor in randurile tinerilor si elevilor, C.J.P.C. Mures a incheiat un parteneriat cu Palatul Copiilor din Targu- Mures, trupa de teatru DICENTIS, condusa de d-na director Iolanda Catinean. Trupa a prezentat in cadrul orelor o sceneta cu tema "Protectia consumatorilor, consecintele consumului de produse expirate si drepturile consumatorilor". "Comisarii C.J.P.C. Mures au transmis copiilor informatii referitoare la consumul produselor alimentare, achizitionarea produselor nealimentare si serviciilor, la drepturile consumatorilor in relatia cu operatorii economici si la importanta existentei in societatea romaneasca a consumatorilor educati, informati si activi, care isi cunosc drepturile si nu ezita sa le apere atunci cand este cazul.", a explicat jrs. Marcela Achim, comisar sef adjunct C.J.P.C. Mures.
In acelasi context, tineri voluntari au transmis tuturor consumatorilor aceste idei, impartind pliante si brosuri trecatorilor din zonele aglomerate ale municipiului Targu-Mures.

Lasă un comentariu