Sa fim sanatosi!
VITEZA DE REACTIE, INFLUENTATA DE CEEA CE MANCAM

Distribuie pe:

Cercetatorii olandezi de la Universitatea din Amsterdam, citati
de descopera.ro, au intreprins primul studiu din lume ce urmarea
sa determine efectele tirozinei asupra capacitatii de reactie.
Rezultatele sugereaza ca, intr-adevar, acest compus influenteaza
timpul de reactie, ascutind reflexele.
"In studiul nostru, am creat o situatie in care
participantii la test trebuiau sa intrerupa brusc
o anumita activitate pe care o desfasurau la
un moment dat, apoi li se cerea sa priveasca
atent un ecran si, atunci cand aparea o sageata
verde, trebuiau sa apese pe un buton, cat de
rapid puteau. In acelasi timp, trebuiau sa se
asigure ca butonul pe care apasau se potrivea
cu directia sagetii. Daca aparea o sageata
rosie, atunci nu trebuiau sa atinga tastatura.
Subiectii au participat la doua sesiuni de
testare. In prima, au primit suc de portocale cu
adaos de tirozina, iar in cealalta ocazie, suc de portocale ce continea
doar un placebo.

Testele au aratat ca participantii au obtinut rezultate mai bune la
test atunci cand consumasera suc cu tirozina. Efectul pozitiv al tirozinei
asupra vitezei de reactie ar putea fi util din perspectiva sigurantei
rutiere. De exemplu, daca se formeaza brusc o coloana de masini,
reflexele rapide pot preveni un accident. In multe alte situatii care
survin in trafic, reflexele ascutite se pot dovedi esentiale pentru
siguranta. Astfel, suplimentele cu tirozina sau alimentele bogate in
tirozina sunt un mijloc mai sanatos, mai ieftin si mai sigur de a imbunatati,
in general, capacitatile intelectuale, preferabil administrarii de
medicamente precum Ritalin sau Modafinil, la care recurg adesea studentii
pentru a-si imbunatati rezultatele la invatatura�, explica specialistii.
Pentru accelerarea vitezei de reactie, oamenii de stiinta ne sfatuiesc
sa mancam alimentele ce contin tirozina, si anume carne de pui si de
curcan, produse lactate, oua, spanac, migdale, arahide, banane,
avocado, fasole si soia.

Lasă un comentariu