CEAIUL DE PADUCEL, BENEFIC IN AFECTIUNILE CARDIOVASCULARE

Distribuie pe:

Cercetatorii americani de la Centrul
Medical al Universitatii din Maryland, citati
de descopera.ro, sustin ca, folosit doar la
recomandarea medicului, ceaiul de paducel
este benefic in afectiunile cardiovasculare.
Mecanismul de actiune se bazeaza pe
continutul in antioxidanti al paducelului,
care cauzeaza relaxarea muschilor netezi
ai inimii si dilatarea vaselor de sange,
scazand astfel presiunea si permitand
cresterea fluxului sanguin.
Mai multe studii efectuate pe pacienti
cu afectiuni cardiace au demonstrat ca
fructele de paducel ajuta la imbunatatirea
functiei cardiace, diminuarea palpitatiilor,
a oboselii si a altor simptome legate de
insuficienta cardiaca. Alte afectiuni care
beneficiaza de deschiderea vaselor sanguine
sunt angina, ateroscleroza, insuficienta
cardiaca congestiva si hipertensiunea. In
plus, ceaiul de paducel creste puterea si
frecventa contractiilor cardiace.
Acelasi studiu arata ca fructele de
paducel pot scadea tensiunea arteriala
prin dilatarea vaselor de sange, iar extractul
de paducel ajuta la scaderea hipertensiunii
la pacientii cu diabet de tip 2. Totodata,
extractul din fructe de paducel ajuta la
ameliorarea sau prevenirea anginei sau a
durerilor in piept cauzate de un flux sanguin
scazut catre inima. Pacientii care au luat 180
de mg de extract de paducel pe zi, timp de trei
saptamani, au avut o imbunatatire a circulatiei
sanguine catre inima si au simtit mai putine
dureri in piept in timpul exercitiilor fizice.
Ceaiul de paducel este eficient si in tratarea
anxietatii. Principalele simptome ale anxietatii
care sunt tratate de acest ceai sunt senzatia
de apasare in piept si palpitatiile inimii.
Mecanismul de actiune al paducelului in acest
caz este acelasi ca si in cazul afectiunilor
cardiace, si anume cresterea fluxului sanguin,
reducand tensiunea arteriala.
Fructele de paducel contin antioxidanti,
care au proprietatea de a distruge radicalii
liberi ce pot deteriora membranele celulare si
pot cauza moartea celulara. Expunerea la
radiatii, fumatul, poluarea aerului, medicamentele
pot creste cantitatea de radicali liberi
din organism. Antioxidantii din fructele de
paducel pot preveni distrugerile celulare cauzate
de radicalii liberi, protejand organismul de aparitia
cancerului sau a afectiunilor cardiace.
Prepararea ceaiului de paducel si dozele
recomandate: ceaiul de paducel se prepara
prin infuzarea unei linguri de fructe uscate in
doua cani de apa fierbinte, timp de 10 � 15
minute, si se bea de trei ori pe zi. Ceaiul ramas
se pastreaza in recipiente bine inchise, iar
pentru a-si conserva substantele active se
adauga putin suc de lamaie. Daca se urmeaza
un tratament cu medicamente pentru scaderea
tensiunii arteriale, nu beti ceai de paducel
fara a consulta medicul, deoarece acest ceai
poate creste activitatea medicamentelor.
Oamenii de stiinta atrag atentia ca femeile
insarcinate, lehuzele si copiii nu ar trebui
sa consume ceai de paducel, deoarece
inca nu sunt disponibile cercetari despre
siguranta folosirii acestei plante in cazul
lor. "Atentie! Paducelul este contraindicat
atunci cand se administreaza orice tip de
medicamente. Este bine sa va consultati
cu medicul dumneavoastra inainte de a bea
ceai de paducel daca luati medicamente
pentru orice afectiune. Paducelul poate sa
creasca activitatea digoxinei (folosita
pentru aritmie), a beta blocantelor sau
blocante ale canalelor de calciu (folosite
pentru dilatarea vaselor de sange sau
pentru reducerea tensiunii arteriale), sau a
antidepresivelor. Paducelul are proprietatea
Ade a subtia sangele, asa ca, daca luati
medicamente anticoagulante sau antiplachetare,
adresati-va medicului dumneavoastra
inainte de a incepe sa beti ceai de paducel�,
ne sfatuiesc specialistii americani.

Lasă un comentariu