CAUZA SCLEROZEI MULTIPLE SE GASESTE IN ALIMENTE

Distribuie pe:

Oamenii americani de stiinta de
la "Weill Cornell Medical College�,
din New York, citati de descopera.ro,
sustin ca scleroza multipla (caracterizata
de permeabilitatea hematoencefalica
si demielinizare - un
proces in care teaca de mielina a
neuronilor este afectata) este
provocata de o toxina produsa
de o bacterie comuna, care se
gaseste in alimente.
"Noi oferim dovezi care sprijina
abilitatea toxinei epsilon de a
provoca permeabilitate si de a
ucide celulele cerebrale care
produc mielina, oligodendrocite aceleasi celule care mor in
leziunile sclerozei multiple. Toxina
epsilon vizeaza si alte tipuri de
celule asociate cu inflamatia
sclerozei multiple, cum ar fi
celulele retiniene si celulele
meningeale (celule ale membranelor
care inconjoara sistemul
nervos central). Toxina epsilon
este produsa de anumite tulpini de
Clostridium perfringens, care este
o bacterie formatoare de spori, una
dintre cele mai comune cauze ale
bolilor alimentare. Pentru a testa
ipoteza noastra, am studiat comportamentul
toxinei la soareci,
concentrandu-ne pe celulele
vizate. La inceput, am crezut ca
toxina epsilon ar viza celulele
endoteliale si oligodendrocitele.
Dupa ce am testat mostre de
alimente, pentru a determina
prezenta Clostridium perfringens si
genele toxinei, am constatat ca,
din cele 37 de mostre, 13,5% au
fost pozitive pentru bacterie si
aproape 3% au fost pozitive pentru
gena toxinei epsilon. Descoperirile
noastre sunt importante, deoarece
putem dezvolta un anticorp de
neutralizare sau un vaccin impotriva
toxinei epsilon, care ar putea
stopa progresul bolii sau chiar ar
putea impiedica dezvoltarea
acesteia�, sustin cercetatorii.
Conform datelor oficiale, in
Romania exista intre 6.000 si 8.000
de cazuri de scleroza multipla.

Lasă un comentariu