Ne scriu cititorii
"Cofetaria - retetar„

Distribuie pe:

In toamna lui 2013 a aparut, ca o cometa, la Sighisoara, cofetaria "La
Angela� parte a grupului cu acelasi nume din Targu-Mures. Aparitia
cofetariei in Sighisoara a constituit, la vremea respectiva, un prilej de
bucurie pentru consumatorii de dulciuri din oras.

In ziua de 17 decembrie 2013, pentru ca se apropia sarbatoarea
Craciunului, m-am prezentat la sediul cofetariei pentru a comanda
un cozonac cu nuca, unul cu rahat si unul cu mac, achitand si un
acont de 20 de lei. In ziua de 24 decembrie 2013 m-am prezentat la
cofetarie pentru ridicarea cozonacilor, avand de achitat inca 60 de
lei, in total deci, 80 de lei. Ajuns acasa cu marfa nu mica mi-a fost
mirarea sa constat (desi eu cand am comandat cozonacii le-am
explicat sa nu se zgarceasca la ingrediente, chiar daca cozonacii
mei vor fi mai scumpi) ca ingredientele puse in cozonaci erau asa de
putine ca de-abia astupai ochii la o pisica si pe deasupra erau puse
sub forma de gramajoare. Si ca batjocura sa fie si mai mare, in loc de
cozonac cu mac mi-a oferit cu stafide.

Intrebata telefonic, patroana Angela mi-a raspuns ca dansa
in imperiul duciurilor lucreaza dupa retetar, ca la farmacie.
Iata cat valoreaza cerintele clientilor pentru patroni! Oare asa
se intampla si in Occident?

Doresc sa apara in ziarul dumnevoastra aceste randuri ca un
omagiu de Anul Nou 2014, care speram ca va fi mai bun ca 2013,
vorba fostului tenismen si vanator de porci mistreti de la Balc, Ion
Tiriac. Aviz amatorilor de cozonaci.

NICOLAE ROHAN, Sighisoara

Lasă un comentariu