Reteta consacrata romaneasca trebuie sa aiba minimum 30 de ani

Distribuie pe:

Pe site-ul oficial al Ministerului
Agriculturi, a fost lansat in dezbatere
publica un proiect de ordin privind
atestarea produselor alimentare obtinute
conform retetelor consacrate
romanesti. Prin acest document, se vor
reglementa conditiile pe care trebuie sa
le indeplineasca operatorii din sectorul
alimentar care produc si comercializeaza
produse alimentare obtinute conform
unor retete traditionale.
Reteta consacrata romaneasca este
definita ca fiind produsul alimentar
romanesc fabricat cu respectarea compozitiei
utilizate cu mai mult de 30 de ani inainte
de data la care va intra in vigoare ordinul
dezbatut. Produsele obtinute dupa
retete consacrate romanesti vor
avea marcat pe eticheta un logo
specific (foto). In plus, astfel de
produsele vor avea si un atestat, eliberat
de Ministerul Agriculturii.
Pentru certificarea produselor, Directia
Generala de Industrie Alimentara va
infiinta si va administra Registrul
National al Retetelor Consacrate, in care
inregistrarea produselor este voluntara.

Lasă un comentariu