CANALIZAREA NU ESTE COSUL DE GUNOI AL NIMANUI!

Distribuie pe:

- Blocarea scurgerii apei uzate, rezultata din bucatariile sau toaletele apartamentelor unui bloc de locuit sau a unei case particulare, duce la infundarea retelelor interioare si la aparitia unei situatii extrem de neplacute, inundarea cu apa uzata a apartamentelor din imobilului respectiv. Care sunt cauzele infundarilor de retele?

- Infundarile retelelor interioare si blocarea pompelor din statiile de pompare apa uzata sunt cauzate de cele mai multe ori de comportamentul iresponsabil al unor persoane care arunca in toaleta sau in chiuveta resturile menajere (resturi alimentare, oase, textile etc.) sau alte deseuri solide (nisip, vopsea, materiale de constructii etc.) provenite din lucrarile de amenajare interioara a apartamentelor. Zona in care a fost sesizata cu predilectie colmatarea statiilor de pompare este localitatea Cristesti, dar nici in alte locuri situatia nu este cea mai buna. De cele mai multe ori, cand curatam statiile de pompare, gasim sticle de plastic, lemne, jucarii sau materiale textile. De la an la an, asemenea situatii apar tot mai des.

- Care sunt consecintele infundarilor de retele?

- Infundarile retelelor interioare au drept consecinta refularea apei uzate si inundarea apartamentelor din imobilul respectiv, a celorlalte spatii de la parter sau subsol. Pagubele produse sunt suportate de regula atat de catre cei vinovati, cat si de catre colocatarii nevinovati. Pe langa neplacerile produse consumatorilor, AQUASERV a cheltuit in 2012 cu 40% mai mult fata de anul precedent, pentru repararea pompelor de apa uzata defectate de gunoaiele aruncate de consumatori in reteaua de canalizare. Defectarea pompelor nu este o problema

care afecteaza doar activitatea Companiei AQUASERV, ci poate crea disconfort si neplaceri consumatorilor. Nefunctionarea statiei de pompare pentru o perioada mai lunga duce la blocarea sistemului de canalizare si refularea apei uzate in strada sau in locuinte.

- Cum putem preveni infundarile de retele?

- Date fiind implicatiile, rugam consumatorii sa nu mai arunce in reteaua de canalizare gunoi menajer, vata, servetele umede, carpe sau alte obiecte care impiedica functionarea in bune conditii a acesteia. Sunt obiecte care nu au ce sa caute in canalizare si care, pe langa infundarea retelelor interioare, pot strica utilajele din statiile de pompare ale apei uzate sau de la statia de epurare. Mesajul nostru catre clienti este foarte clar: vasul de toaleta sau receptorii stradali de apa de ploaie nu sunt un cos de gunoi!
- Ce trebuie sa facem cand apare infundarea retelei?

- Inainte de toate, trebuie anuntata echipa de interventie a AQUASERV la tel. 0265 208 888, sau telverde: 08 008 208 888. In vederea stoparii refularii apei uzate si producerii unor pagube mai mari, trebuie sistata imediat atat apa rece, cat si cea calda, pe coloana cu probleme sau in intregul imobil.

- Care este programul echipei de interventie AQUASERV?

- Programul echipei de interventie este zilnic de la 08:00 la 20:00, inclusiv sambata si duminica. In perioada sarbatorilor religioase (Pasti si Craciun) se lucreaza 24 de ore din 24.

Echipa de interventie AQUASERV este solicitata zilnic, in medie, de 5 ori. Doar in acest an, solicitarile pentru desfundari interioare au fost de peste 1.600. Compania AQUASERV raspunde la fiecare solicitare pentru a remedia problemele aparute, dar numarul infundarilor si, implicit, al neplacerilor si al pagubelor cauzate s-ar putea diminua in viitor prin utilizarea corespunzatoare a retelelor de canalizare.

- Exista blocuri si asociatii de proprietari la care echipele dumneavoastra intervin mai des. Care este motivul?

- Din constatarile echipelor de desfundare rezulta tocmai ceea ce discutam noi aici: nefolosirea corespunzatoare a retelei de canalizare. Aici este si o problema
de atitudine, de educatie. Este suficient ca un singur locatar sa nu respecte normele bunei convietuiri, ca sa-i puna la plata pe ceilalti si sa le dea des de furca celor de la parter. Parerea noastra este ca aceste probleme ar trebui discutate cu toata raspunderea de asociatiile de locatari pentru a-i convinge pe toti ca utilizarea corecta a canalului colector este o chestiune de civilizatie, iar canalizarea nu este cosul de gunoi al nimanui.

Lasă un comentariu