PICURI DE INTELEPCIUNE

Distribuie pe:

"MAI MARILOR TARII "... "NEGRELE" se spala in familie, iar nu in piata publica. Vom avea inca multe zile frumoase pe pamant, cu conditia ca "ROMANII SA SE SOLIDARIZEZE" in numele marilor valori ce alcatuiesc "paladiumul nationalitatii. ... "Multe verigi legate la un loc se pot mai greu rupe dacat atunci cand sunt despartite".

Mihail Kogalniceanu (1817-1891),

politician patriot si Roman adevarat

***

"PILULA... AMARA"

"Era odata... un "Dottore" dintr-un oras al "Florilor". Acesta a parasit "Florile Hipocratice", pentru a lua "Spinii" urii si tradarii politice. Nu de mult, se plimba brat la brat cu un ghimpe verde hortinian prin Oorasul Florilor... Ii canta in struna ...politica. Uita insa in calitate de "Dottore floral" sa fie prezent la faradelegile pacientior partidici si partinici atunci cand se schimbau strazi, nume, licee... Mioritice. Prioritate aveau florile verzi, fiindca erau mai bogat inflorate... desi cu miros urat. Mai este si azi... acest "Dottore al florilor" care se pare ca s-a desteptat de roua si mireasma florilor rosu, galben si albastru. El umbla azi pe la portile Europei cu plangeri impotriva buchetului de flori verzi, care, chipurile i-au stricat... corolarul peste care este "Dottore". Noi, Florile: Rosu, Galben si Albastru din buchetul "Mioritic", va spunem acum, pana nu este prea tarziu: "TREZITI-VA DIN ANESTEZIE". Ar trebui atunci cand treceti pe langa "Statuia regala transilvana din oaza florala" sa va dati seama ca sunteti pe cai prea mari, pe care nu-i puteti struni". Asadar, domnilor "DOTTORI FLORALI... CURA TE IPSUM dupa cum spuneau vrednicii nostri strabuni, carora "nu le meritati sa le desfaceti nici cureaua incaltamintelor lor", dupa gandirea altui luptator crestin. (Pamflet de...Post, Iertare si... Luare Aminte) (n.a.).

***

In "Targul de oale", oamenii bat cu degetul oalele de pamant, sa afle care sunt arse mai bine. Oalele ce rasuna mai bine sunt arse mai bine si acelea sunt mai bune".

"Un crestin adevarat trebuie sa fie un lut ars bine si intarit prin focul Duhului Sfant, care poate preface lutul moale in vas vartos si rezistent". "Si noi, romanii, acum in preajma zilei noastre dragi nationale, sa ne intarim oalele noastre rosu, galben si albastru, prin DUHUL STRAMOSILOR NOSTRI".

"1001 CUGETARI"

Preot Ortodox Roman,

Lasă un comentariu